Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Våd festival

Special Saloon 
29/05/06 

-og spændende løb
Selvom vejrguderne ikke var i det milde hjørne ved Ring Djurslands Special Saloon Car Festival, blev der budt på fire spændende løb, samt masser af overhalinger. Gæstekørerne dominerede, men klassens sædvanlige kørere var i høj grad med til at skabe spænding og underholdning.
 

De skrappe gruppe 3-biler og den tilsvarende gæsteklasse Nordic SuperCar, var få men underholdende. Lars Schönemann gentog gæstespillet fra 2005, men vandt denne gang alle fire afdelinger, mens Hans-Henrik Pedersen i Marcos og Henrik Olesen i Austin Mini Cooper, havde problematiske debuter i nye biler.
Nordic SuperCar havde desværre meldt afbud i sidste øjeblik og efterlod arrangørerne DMKA med en skuffelse.


(Foto: Motorsporten.dk)

I gruppe 2 var BMW-køreren Jens Ole Mathiesen suværen og kørte de maksimale 88 point hjem over weekendens fire starter, mens mærkefællen Jørgen Hansen gjorde det næstbedst. Her var der desuden et glædeligt gensyn med Johnni Kirkegård og den orange Fartstrup Golf - nu med turbo. Bilen var minimalt testet, men kom alligevel på podiet et par gange. Jens Nemeth var bedste nordmand, men aldrig i nærheden af BMW'erne.

Martin Sally Pedersen vandt tre af fire gruppe 1-løb i far Jespers DTC-Renault Mégane. Knækkede trækaksler forhindrede den fuldkomne succes, men imponerende så det ud. Henrik Møller Sørensen og hans gule Nissan Primera, samt Peter Vesti i sin kommende DTC-Toyota Corolla var aldrig langt fra hinanden eller Sally og sejrene, mens Klas Høj nok var festivalens gladeste mand.
I anledning af hans kommende 50 års fødselsdag, havde han foræret sig selv en tur i en "rigtig racerbil" - i dette tilfælde ved at leje René Rasmussens Toyota Corolla DTC-racer.

Deltagerantallet var knap så højt som sidste år, men den sportslige værdi var ikke dalet af den grund, snarere tvært imod. For de fleste køreres tilfælde blev det samtidig første gang de prøvede rullestarter og en shoot out kvalificeringsrunde á la F1/DTC, der blev afviklet søndag middag. Der skulle således ikke være noget i vejen for også en 2007-udgave af løbet.

Jesper O. Hansen

Læs mere om:
  • 28/05/06 - Ring Djursland - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her