Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Så er der atter V8 bulder

Special Saloon 
26/05/06 

- i Special Saloon Car klassen
I mange år har Special Saloon Car racere været noget med voldsomt tunede og ombyggede racerbiler, med de store V8 'bulderbasser' som de mest populære.
Ved denne weekends Special Saloon Car Festival på Ring Djursland vender det tilbage.
 

De der overværede forrige lørdags test på Ring Djursland både så og hørte Hans-Henrik Pedersens voldsomme Marcos racer med V8 motor.


Hans-Henrik Pedersen vil i weekenden sende V8 bulder ud over Ring Djursland.
(Foto: Motorsporten.dk)

For sande Special Saloon Car fans var det en oplevelse der kunne få hårene på arnene til at rejse sig, når han trak op fra 'Skoven' og drønede ned af langsiden.

Hans-Henrik Pedersen skal deltage i klasse 3 med Marcos'en, hvor han får skarp konkurrense fra Lars Schönemann og hans Porsche 993 GT2.

De to store biler i klasse 3 bliver udfordret af Henrik Olsen i han TOTALT ombyggede Austin Mini Cooper, så spørgsmålet er om den lille vævre Mini kan komme hurtigere rundt på Ring Djursland end de to store biler.
Men nu er det jo ikke kun klasse 3 biler der kommer på banen.

Special Saloon Car kørerne har denne weekend besøg af de norske Special Saloon Car kørere, og det bliver sådan at de danske klasse 1 biler skal køre sammen med de norske klasse B biler.
I denne klasse har 18 kørere meldt sig, heraf er de tre af den norske.
Klassen giver også 'DTC-debut' til tre danske kørere, det er Peter Vesti der har købt Jørgen Weinreichs Toyota Corolla T-Sport DTC racer, han har tilmeldt sig Special Saloon Car løbet for at få lidt træning med bilen inden den rigtig DTC debut.
I samme bilmærke kommer også Klas Høj til start, han har for denne ene weekend lejet René Rasmussen DTC racer fra sidste år.
Den tredje og sidste 'DTC-debutant' er Martin Sally Pedersen, der denne weekend stiller op i sin fars Renault Megane II DTC racer.

De danske klasse 2 og klasse 3 kørere skal køre sammen med de norske klasse A kørere, her er der 16 kørere på deltager listen, hvoraf de 4 er nordmænd.

Special Saloon Car kørerne skal denne weekend køre fire løb, to lørdag og to søndag.
Kvalifikationen til det 4. og sidste løb 'Grand Finale' bliver kørt efter samme retningslinier som man benytter i Formel 1 - en tre runders 'Shoot Out' hvor de langsommeste kørere sies fra.

Udover Special Saloon Car kørerne deltager der ligeledes følgende klasser:
Advan Cup, Gruppe N 2, Clio Cup, Saxo Cup, Formel 1800 samt tre historiske klasser.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • 28/05/06 - Ring Djursland - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her