Saxo Cup
23/05/06

- blev kronet med to podieplaceringer
Sæsonens anden løbsweekend for Saxo Cup kørerne skulle vise sig at blive en af de mest spændende, og i den ene hovedroller befandt Claus Christensen sig.

Hans weekend ved Padborg Open startede med en fin anden plads i den fri træning lørdag, der blev kørt på en regnvåd og meget lumsk Padborg Park, og kun sølle 0,087 sekund skilte ham fra Poul Dalgas på første pladsen.

Lørdag eftermiddag kørtes tidtagningen i regnvejr, noget der tydeligt afspeglede sig i tiderne, der var næsten 10 sekunder langsommere end under normale forhold.
Her kørte Claus tredje hurtigste tid cirka et sekund fra Dalgas' pole tid.
Imellem Dalgas og Claus var det hans evige rival Jørn Vestergaard der havde klemt sig ind. Så der var lagt op til endnu et spændende opgør mellem dem.

"Jeg havde ikke valgt den helt rigtige opsætning til tidtagningen, så det var min egen skyld at tiden ikke kunne blive bedre" - oplyser Claus Christensen.

Claus fik ikke ramt regnvejrs setuppet helt perfekt, så her rakte tiden 'kun' til en 3. plads ud af de 18 kørere der var på banen!

Til søndagens løb var det blevet tørvejr, og banen var tørret helt op, hvilket gav god grobund for Claus til at lave en kanon start, det gjorde både Vestergaard og Claus, og de overhalede begge Dalgas inden det første sving.
Der startede nu 10 omganges tæt nærkamp mellem de to, hvor de flere gange kørte side om side rundt på banen.
Undervejs var det ellers lige før det blev for spændende, det var da Dalgas ville forsøge at generobre sin 1. plads for enden af langsiden, her forbremsede han sig, og kunne nemt have tage de to forankørende kørere med sig ud i sandfanget, men til alt held ramte han dem ikke.
På et tidspunkt i løbet fik Claus et puf bagi, og det kostede ham et par placeringer at rette Saxo raceren op igen, så han kunne genoptage jagten på Vestergaard, han vandt dog hurtigt de tabte placeringer, men Claus måtte se sig henvist til anden pladsen da de krydsede målstregen, her var han to sekunder fra første pladsen.
I jagten på Vestergaard satte Claus hurtigste omgangstid i løbet, 1:10,148.

Anden pladsen i det første løb, betød at Claus til det andet løb skulle starte to'er ved siden af Vestergaard.
Igen kæmpede de to meget tæt, og publikum fik virkelig nogle gode og spændende dueller at se, midt i løbet tog Claus den store tur på ydersiden af Vestergaard i svinget efter langsiden og smuttede forbi ham i det efterfølgende sving som gik til den modsatte side.

Claus Christensen på vej uden om Jørn Vestergaard.

Selv om han flere gange, i den resterende del af løbet, var hårdt presset, så kunne han holde første pladsen frem til målstregen.
Endnu en gang satte Claus hurtigste omgangstid i løbet, denne gang var tiden 1:09,844.

Dermed var der både en anden og en første plads i hus, hvilket bragte ham op på en delt første plads i Saxo Cup mesterskabet, hvor han nu ligger side om side med Jørn Vestergaard på 114 point.
De to rivaler har allerede nu opbygget sig et solidt forspring til køreren på tredje pladsen Dennis Bannergaard der har 78 point.

Claus Christensen øverst på podiet efter søndagens andet løb.

"Det var et par hårde race, Vestergaard kører godt, og er derfor ikke nem at komme uden om, men tilsidst lykkedes det, også selv om man påstår at det ikke kan lade sig gøre" - udtaler Claus Christensen.

Der bliver dog ikke tid til at hvile på laurbærbladene for Claus, for allerede den kommende weekend køres 3. afdeling i mesterskabet på Ring Djursland.
Her ser Claus frem til måske at køre sin første pokal hjem på den bane.