Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Jan Magnussen igen-igen

Danish
Touringcar
Challenge 

22/05/06 

Vandt DTC og fører mesterskabet
Efter en intens og spændingsmættet finale i DTC kunne Jan Magnussen for anden gang i år køre over målstregen som sejrherre, da DTC feltet i går kørte på Padborg Park.
 

I et løb, der vel nok kan betegnes som det mest spændende og actionprægede løb i DTC's historie, var det en Jan Magnussen, der konstant var under pres bagfra. Efter en startplacering som nummer tre, bragte Magnussen sig i front efter et par omgange, men han blev hurtigt sat under hårdt pres af Michel Nykjær i sin nye Seat og af det tidligere VM rally-es, Markko Märtin i Honda. Ingen af de to havde succesballast med fra sidste afdeling og det stod hurtigt klart at, Magnussen ville få brug for al sit talent for at beholde sin føring. Flere gange blev der byttet positioner i front, men hver gang endte Magnussen med at bringe sig tilbage i front.
Markko Märtins angreb stoppede, da han, i et overhalingsforsøg på Magnussen, fik bremset for sent og havnede i grusset. Sidste forsøg fra Michel Nykjær kom lige inden starten på sidste omgang, men selvom Michel ramte Magnussen bagi formåede begge at blive på banen. Michel kom forbi, men røg for langt ud i svinget og Magnussen dykkede hurtigt indenom og kørte i mål som vinder foran Martin Jensen, Honda og Jens Edman, Peugeot.

Prefinalen havde også været en intens affære. Her pressede Jan Magnussen for at komme forbi Casper Elgaard på andenpladsen, men blev samtidig presset hårdt bagfra af Martin Jensen, Honda. De to kom i så tæt en fight, at det kostede tid til Casper Elgaard og Magnussen sluttede dermed prefinalen på tredjepladsen efter Michel Nykjær og Casper Elgaard, men foran Martin Jensen.


Jan Magnussen var under konstant pres på vej mod sejren på Padborg Park.
(Foto: Jan Kaiser)

"Et fantastisk race" sagde en jublende glad Jan Magnussen efter løbet. "Det var et race med masser af fede dueller og tætte kampe. Der blev kørt lidt hårdere end vi er vant til, og vi fik byttet masser af maling, men det var fair - og sjovt. Det er tidligt i mesterskabet, så jeg turde tage lidt flere chancer og det gav bonus. Vi var hårdere ramt af vores succesballast end vi havde regnet med og jeg havde fået flatspottet et fordæk, så jeg havde absolut ikke den hurtigste bil derude i dag, men så er det jo fedt alligevel at ende med sejren. Specielt på langsiden kunne jeg se, at vi var for langsomme, men ved både Michel (Nykjær - red.) og Markko's (Märtin - red) angreb holdt jeg øje med dem i spejlene og bremsede så sent som muligt, så de fik udbremset sig selv og jeg kunne komme tilbage i front".

Med sin anden DTC-sejr i år bragte Jan Magnussen sig også i front af DTC mesterskabet, som han nu fører med 6 point ned til Casper Elgaard.
Sejren var i øvrigt Jan Magnussen fjerde sejr i år, da han også har vundet sejre for Corvette i ALMS og SunTrust Pontiac-Riley i Grand-Am.


Læs mere om:
  • 21/05/06 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge - DM
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her