Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Klostermann Racing fik pokal med hjem

Danish
Touringcar
Challenge 

22/05/06 

Efter lørdagens glansnummer hvor Claus Klostermann kørte sig selv af banen, var der blandede forventninger til søndagens tørvejrsløb.
 

De varede til cirka 30 sekunder efter start, hvor Claus dukkede op efter svinget ved målstregen på 2.-pladsen! Og den plads holdt han ved klog og lidt overforsigtig kørsel til det ternede flag faldt. En flot præstation som ikke bliver mindre af, at bilen på et tidspunkt begyndte at ryge temmelig kraftigt, og dermed øgede det psykiske pres på Claus.


Claus Klostermann med pokal og blomster.
(Foto: Spider-Web.dk)

I DTC var der store forventninger til resultatet af testarbejdet, men under en shoot-out er der ikke tid til at køre i pit og lave de helt store justeringer, så alle vidste, at der kun var en smal margin for succes. I første runde af shoot-out kørte Kurt Thiim sig ind på tredjepladsen 15/100 efter vinderen. Michael var ikke helt tilfreds med undervognen, så han endte langt nede i feltet.

I næste runde kom de første syv kørere indenfor 0,337 sekund - Kurt var desværre 8/1000 for langsom, men alligevel foran blandt andet Jens Edman, Henrik Lundgaard, Michael Outzen og Robert Schlünssen, så testarbejdet har tydeligvis båret frugt.


Kurt Thiim på sin flyvende omgang.
(Foto: Spider-Web.dk)

Prefinalen blev en rigtig mandfolkedyst med masser af positionsskift og meget få (og små) skader. Der blev kørt stærkt, bremset i sidste sekund og kørt til grænsen i alle sving, publikum virkelig fik oplevet motorløb, når det er bedst. Kurt sluttede på syvendepladsen og forbedrede dermed sin startplacering en anelse. Med en lille smule held var det blevet til sjettepladsen og pole position til finalen, men det må vi vente med til en anden gang.

Var prefinalen god, så blev finalen om muligt bedre. Kamp om positionerne på hver eneste omgang gav mange positionsskift gennem hele feltet og igen blev der kørt hårdt men flot. Faktisk er det første DTC-løb i meget lang tid, hvor der ikke har været Safety Car på banen i hverken prefinale eller finale. Kurt måtte afgive en enkelt placering og sluttede dermed en meget flot indsats på ottendepladsen.


Michael Klostermann på vej mod chikanen.
(Foto: Spider-Web.dk)

Sammenfattet må weekenden betragtes som en stor succes, hvor teamets hårde arbejde begynder at bære frugt. Der er et stykke vej endnu, men der findes ikke bedre motivation end når tingene lykkes.


Læs mere om:
  • 21/05/06 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge - DM
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her