Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Tom P på fremmarch

Danish
Touringcar
Challenge 

22/05/06 

Team FDM Motorsport var en tur i det sønderjyske i den forgangne weekend. Anledningen var selvfølgelig 2. afdeling af DTC 2006 og formålet med turen var, at få Tom Pedersen så langt frem som overhovedet muligt, få udbytte af de efterhånden mange testdata vi har fået på Toms bil.
 

For Jørgen var det primære mål at få gang i vognen og få kørt nogle data ind til senere brug.
Vi må sige at missionen til dels lykkedes; til lørdagens træning der foregik i regnvejr var Tom absolut en af de hurtigste på banen. I første træning blev det til en 4. plads og i sidste træning en 7. plads, længe kæmpede Tom om 1. pladsen med Robert Schlünssen og Jens Edman, men i de sidste minutter blev der sat nogle tider der var en anelse hurtigere end Tom. For Jørgen forløb dagen ikke helt så godt. Den første træning var tiderne godkendte, men til anden træning svigtede motoren til vinduesviskeren og med den regn der kom lørdag eftermiddag var det slut for Jørgen.
Ingen tvivl om at Tom var dagens store positive overraskelse og vi sad længe og "bad" om regnvejr søndag.

Shoot-out
Desværre sad vejrguderne vores bønner overhørige, søndag var overskyet, men helt uden regn i det sønderjyske. Shoot-out'en resulterede i en 14. plads til Tom P og en 24. plads til Jørgen der desværre fik problemer med koblingen og dermed måtte se sin deltagelse i søndagens to løb ryge sig en tur.
Tom skulle altså starte eftermiddagens præfinale fra 7. række ikke lige hvad vi havde håbet på efter lørdagens topplaceringer, men absolut godkendt.

Præfinale
Tom kommer godt fra start, men i de første par sving ryger der et par konkurrenter forbi i trængslen og da Tom har fået manøvreret sig lidt frem og er klar til at tage kampen op med Phillip Andersen er han uheldig at Michael Outzen, efter en hård fight med Jason Watt, udgår og presser Tom langt ud i banen. Det udnytter to-tre konkurrenter til at komme forbi Tom og han må så i gang med en kamp der stort set varer lige til målstregen. Han når næsten op til Phillip Andersen igen og over målstregen er Tom nummer 12 generelt og nummer fire i Privat Cuppen.

Finale
Tom skal starte finalen fra 6. række, men på vej til start ryger sikringen til servostyringen og han må en tur i pit og desværre må han starte løbet fra pitten og er derfor sidste mand på løbets første omgang. Nu starter en lang og sej kamp for at få overhalet konkurrenterne og inden det ternede målflag har Tom lagt 6 konkurrenter bag sig og slutter på en flot 16. plads generelt og en 7. plads i privat cuppen. Klart godkendt med den uheldige start, men også ærgerligt, for hvad kunne det være blevet til hvis ikke det var for den lille bitte sikring. I finalen var Tom hurtigste privatkører så forhåbentlig er dette et godt tegn for de næste afdelinger.

3. afdeling af DTC 2006
Om tre uger køre årets tredje afdeling af DTC på Scandinavian Raceway, Sturup, Sverige. Sæt kryds i kalenderen den 10.-11- juni.

Team FDM Motorsport


Læs mere om:
  • 21/05/06 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge - DM
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her