Advan Cup

Stærk weekend for Team Schantz

Advan Cup
22/05/06

Flemming Schantz genfandt rytmen på Padborg Park og kørte et af sine suverænt bedste løb i historien. I et intenst parløb med teamkammeraten, Tim Søndergaard, formåede begge kørere at placere sig på skift i weekendens top 5.

På trods af det silende regnvejr og en sæbeglat bane, formåede både Flemming Schantz og Tim Søndergaard at placere sig i top 5 i løbet af weekenden. Efter tidtagningen virkede det dog som noget af en udfordring, da Tim Søndergaard endte som nr. 8 og Flemming Schantz som nr. 12.

1. Heat:
I en glidende bevægelse arbejdede de sig op igennem feltet, og på trods af en "luftlomme" til de første, blev konkurrenterne taget - en for en. Tim Søndergaard endte på en flot 5. plads og efter fem overhalinger landede Flemming Schantz som nr. 7. "Det var et godt og sjovt løb. Men det blev et tæt race med flere af konkurrenterne, hvor bilen desværre måtte betale prisen", oplyser Flemming Schantz, mens han står og betragter den meget medtagede højre dør.

Resultat: Tim Søndergaard: nr. 5 og Flemming Schantz: nr. 7

2. Heat:
Tim Søndergaard havde desværre bulerne til gode i 2. Heat, da han efter en fantastisk start lagde sig i spidsen som nr. 1. "Det er en fantastisk følelse at ligge først. Jeg havde godt fat på banen og var kommet sikkert ind i kurverne, så jeg var klar til at køre placeringen hjem" fortæller Tim Søndergaard. Men desværre var glæden kort. På et splitsekund og en hård påkørsel bagfra af Kim Lund, blev både placeringen og forventningerne skubbet ned på en 6. plads.

Flemming Schantz spottede hurtigt mulighederne længere nede i feltet, rykkede sikkert frem og placerede sig efter få omgange på en podieplads som nr. 3. "Når racet bliver så tæt, og reaktionerne skal komme så hurtigt, er det svært at vurdere, hvad der præcist sker. Desværre fik jeg en strafbane for trængning af en anden kører - og det kostede mig tre pladser", fortæller Flemming Schantz, der trods sin strafbane kæmpede sig tilbage på en fjerde plads.

I tæt kamp med John Gammelgård Jensen og Christian Pedersen bliver der kørt om podiepladsen, der tidligere i løbet havde været Flemming Schantz'. Flemming Schantz forsøger en sidste overhaling i Big Mag svinget, men satser desværre sin position og ender på en 5. plads.

Resultat: Flemming Schantz: nr. 5 og Tim Søndergaard: nr. 7

Team Schantz har igen i denne weekend vist at de er med helt fremme, og både Tim Søndergaard og Flemming Schantz ligger godt i det samlede klassement. Bilerne har ikke fået flere knubs, end de kan være klar til næste løb, der allerede køres i den kommende weekend på Ring Djursland.

Samlet placering i mesterskabet: Tim Søndergaard nr. 4 med 52 point og Flemming Schantz nr. 8 med 37 point.