Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Igen flot resultat til ARTS

Danish
Touringcar
Challenge 

22/05/06 

Peugeot teamet Autoforum Racing Team Silkeborg, der har kørerne Jason Watt og David Falch i deres Peugeot 307 EPO racere, scorede endnu en podieplacering ved weekendens Padborg Open.
 

En våd fornøjelse
Begge lørdagens frie træninger blev kørt på en regnfuld Padborg Park, hvor de 27 kørere ikke kun skulle kæmpe med hinanden og vejret, de skulle samtidig vænne sig til en ændret udformning på chicanen.

For de to ARTS kørere gik de to fri træninger fair, i den første blev David nummer 16 og Jason nummer 19, henholdsvis 1,3 og 1,7 sekund fra de hurtigste.
I den anden af de fri træninger gav de den endnu mere gas, hvilket resulterede i en 5. plads til Jason samt en 15. plads til David.

"Det var godt nok irriterende med det regnvejr om lørdagen" - udtaler David Falch - "da jeg mangler noget tørvejrs test på banen."


David Falch.
(Foto: Motorsporten.dk)

Og netop den manglende tørvejrs test ramte David i søndagens første runde i 'Shoot Out', hvor han landede på den utaknemmelige 16. plads - som den hurtigste at de kørere der ikke kom med til anden runde.
Jason derimod kørte 14. bedste tid, og gik videre til runde to.
I anden runde forbedrede Jason sin 14. plads til en 12. plads, men det var ikke nok til at han skulle med i tredje runde.

Med start placeringer som nummer 12 og 16, var der tale om placeringer midt i det 27 biler store felt.

Prefinale
I prefinalen fik David en rigtig god start, og han vandt flere placeringer ved at vælge ydersporet, men det får en brat ende. Lidt længere fremme i feltet bliver Jason påkørt, hvorved hans forhjulspåhæng tager skade og han ryger på tværs af banen, lige i det spor som David kommer af!
David vælger at køre ind over græsset, noget som koster ham rigtig mange placeringer.
Jasons racer er for beskadiget til at han kan fortsætte løbet, så for ham er løbet allerede forbi efter et par sving.
David brugte de 13 omgange som løbet strakte sig over til at kæmpe sig tilbage gennem feltet, og han slutter løbet på 13. pladsen.

I pausen mellem prefinalen og finalen lykkedes det for ATRS mekanikere at få repareret Jasons racer, således at han kan deltage i finalen, som han dog skal starte bagerst.

Finale
Det får dog ikke Jason til at give op - tværtimod - han bider tænderne sammen og giver Peugeot'en alt hvad den kan trække. Han bliver nok den mest overhalende kører i løbet, og han slutter på 12. pladsen - undervejs op gennem feltet sætter han iøvrigt løbets næsthurtigste omgangstid!

Men Jason er ikke den eneste i ARTS teamet der har 'medvind', også David kæmper sig frem i feltet, og han slutter på 10. pladsen, som den næsthurtigste af privatkørerne.


Jason Watt.
(Foto: Motorsporten.dk)

"Jeg er faktisk godt tilfreds med weekendens resultat, selv om det selvfølgelig er ærgerligt at skulle udgå i prefinalen, efter en kollision med en mindre rutineret kører" - er Jason Watts kommentar til weekenden - "men vi fik vist at der nu er styr på bilen, og min næsthurtigste tid i finaleløbet viser at farten også er det, så nu mangler jeg bare lidt held i sprøjten."

"Det var på et hængende hår at den flotte placering kom i hus, jeg havde kæmpet mig op genne feltet og havde en noget hurtigere kørende Outzen bag, så frem for at risikere noget, så slap jeg ham forbi" - udtaler David Falch - "på sidste ongang har jeg så to BMW kørere i tæt kamp foran mig, og da de kollidere, så skyder jeg inden om dem begge og nupper anden pladsen i privat cuppen fra dem. Det var generelt noget spændende race denne weekend, og vo må nok sige at det gik som det skulle for mig til sidst!"

David Falch scorede denne weekend 33 point til privat cuppen, hvor han pt indtager 4. pladsen.
Samtidig scorede han 9 point til DTC mesterskabet, hvor han er placeret på 12. pladsen.

Jason Watt der kun kan deltage i DTC mesterskabet scorede 4 point, og er nu placeret på 18. pladsen.

I team mesterskabet indtjente de to kørere tilsammen 13 point, og Teamet indtager nu 8. pladsen i mesterskabet.

Sportsdirektør Lars Vendelbo er også meget godt tilfreds med weekenden, selv om mulighederne for et bedre resultat var tilstede, men på det punkt manglede heldet.
"Vi viste her i weekenden at vi kan være med fremme, både i DTC feltet generelt, og også i privat cuppen" - slutter Lars vendelbo - "nu glæder vi os til at bygge videre på de gode resultater til på løbet på Sturup Raceway, hvor vi satser på to hele dages test på banen, for at finpudse både setup og kørestil."

Løbet på Sturup Raceway køres den 10. og 11. juni.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • 21/05/06 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge - DM
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her