Touringcar

22/05/06

Optimismen i Sport A teamet var høj inden weekendens Padborg Open, hvor teamets svenske kører Pontus Mörth skulle bygge videre på de gode resultater fra åbningsløbet, og han mere end indfriede forventningerne.

Pontus lagde hårdt ud med at køre 7. hurtigste tid i den fri træning på Padborg Park, en bane som kørerne lige skulle vænne sig lidt til igen, da chicanen er blevet ombygget og derfor skal tages på en helt anden måde - at det så ovenikøbet foregik på en regnvåd bane gør kun resultatet endnu bedre.

Til den anden fri træning var banen endnu mere våd og glat, det sænkede tiderne lidt, og Pontus sluttede her med 10. hurtigste tid, lige over et sekund fra den hurtigste kører.
De svære betingelser taget i betragtning, så er disse resultater bestemt hæderlige, og optimismen i teamet er i behold.

Søndag da 'Shoot out' skal køres, er banen tørret helt op, så der var lagt op til nogle hurtige tider, da luften stadig var kølig.
Og hurtigt blev der kørt, kampen i toppen af DTC feltet var meget tæt i den første af de tre runder, hvor 16 af de 27 kørere var inden for et sekund af hinanden, her placerede Pontus sig på 10. pladsen og var dermed sikret en plads i anden runde.
Igen i anden runde kunne Pontus matche de bedste køreres tider, og ikke selv en hård tur gennem chicanen, hvor fronten på bil blev lidt beskadiget kunne stoppe ham, han sluttede her med 5. hurtigste tid - kun 0,268 sekunder fra den hurtigste kører! Dermed var deltagelsen i den tredje og sidste runde også på plads.
I den korte pause med 'Shoot out' runderne fik mekanikerne fra Sport A teamet 'lappet' Pontus' Volvo sammen, så han kunne stille op i tredje runde, hvor det blev til en 7. plads.

Med en start placering som nummer syv til pre-finalen begyndte teamet at vejre gode resultater, samtidig med at man også var lidt nervøse for starten, da der tit kæmpes lige tæt nok i det første sving blandt topkørerne.
Det bliver dog ikke et problem for Pontus denne gang, han kommer igennem første sving uden problemer, men godt pakket ind med BMW'er hele vejen rundt om hans Volvo racer.
Samtlige løbets 13 omgange måtte Pontus kæmpe med BMW'erne hvoraf flere af dem må give sig, ligesom han også holdt landsmanden Jens Edman bag sig, og han krydsede målstregen på 6. pladsen som den bedste af kørerne i privat cuppen.

Pontus får igen til finalen en fin start og kommer helskindet gemme det første sving, hvor han fastholder sin 6. plads.
Denne gang er kampen i toppen af feltet igen meget tæt, og specielt de hurtigt startende BMW'er giver Pontus mere end rigeligt at se til, og der bliver flere gange byttet rundt på placeringerne mellem de forreste kørere. I kampens hede får Pontus kørt sin frontsplitter af Volvo S60 raceren, noget som gør bilen meget vanskelig at styre, men han kæmper bravt videre.
Igen strakte løbet sig over 13. omgange, hvor der på hver en meter blev kæmpet om placeringerne, og Pontus sluttede med en samlet placering som nummer syv, men hvad der nok var vigtigere, han sluttede på første pladsen i privat cuppen.

Pontus Mörth på 1. pladsen i DTC cuppen, her flankeret af David Falch på 2. pladsen (tv) samt Philip Andersen på 3. pladsen (th).

De fine resultater gav mange point til mesterskaberne, hvor Pontus Mörth nu indtager en delt 6. plads i DTC mesterskabet, samt en 2. plads i DTC Cuppen for privat kørerne.
Det blev også til yderligere 19 point til team mesterskabet. hvor Sport A nu er placeret på en delt 8. plads.

Det blev spøgefuldt sagt i teamet efter løbet: "Det er svært at bevare pessimismen nu!".
Det er da også en tilfreds teamchef der ser tilbage på weekendens resultater:
"Overordnet set er vi i teamet tilfredse med resultaterne, og set ud fra privat cup siden, så kunne det ikke gå bedre" - udtaler Kent Bo Steffensen - "det var selvfølgelig ærgerligt at han fik kørt frontsplitteren af i anden løb, for ellers tror jeg godt han kunne have været et par pladser længere fremme, men det er den slags der sker når der køres race. Vi fik endnu en gang bevist at vi fungere godt som team, at Volvo'en har farten samt at Pontus forstår at udnytte dens protentiale på bedste vis."

Det næste løb i Danish Touringcar Championship er Copenhagen Racing Grand Prix der køres på Sturup Raceway i Skåne - blot 30 km. fra København - den 10. og 11. juni.
Som forberedelse til løbet tager teamet til Sverige og tester i ugen op til løbet.