Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Surrealistisk indsats af Nykjær i vanvittig finale

Danish
Touringcar
Challenge 

21/05/06 

To gange kørte sydsjællænderen sig forbi den vindende Jan Magnussen
Årets anden afdeling af Danish Touringcar Championship på Padborg Park fik et nærmest surrealistisk forløb.
 

I en ny og totalt uprøvet Seat Leon, der få dage tidligere var blevet hentet på fabrikken i Spanien, viste Michel Nykjær, Tappernøje, kanonform og var meget tæt på at score the double med sejre i både pre-finalen og finalen.

I shoot out-konkurrencen var sydsjællænderen urørlig, og i pre-finalen var det kun Casper Elgaard, Århus, der takket være en af sine velkendte starter på et tidspunkt kom forbi ham. Men det varede kun til slutningen af anden omgang, for så var Michel Nykjær tilbage i en føring, som han holdt til det ternede flag.

Pre-finalesejren betød, at han skulle starte som nummer fem i finalen, men her lykkedes det ham ikke desto mindre hele to gange at køre sig frem i front. Første gang skete efter en tredjedel af løbet, men da der havde været kontakt ved passagen af Jan Magnussen, måtte Michel Nykjær en tur igennem strafbanen og påbegynde en ny opkørsel, denne gang fra fjerdepladsen. Også denne opkørsel var ved at lykkedes, for med to omgange igen udbremsede han Jan Magnussen for enden af langsiden.

"Jeg kunne se, at det var et meget ambitiøst angreb, han kom med", fortæller Jan Magnussen om episoden.

"Vi var ude på de sidste marginaler, og jeg lavede en lille bremsefejl. Hvis jeg ikke havde forsøgt, så havde jeg ikke haft chancen for at vinde. Men jeg er stadig stolt af det, jeg har opnået," sagde Michel Nykjær, der dog kom så langt ud i det efterfølgende sving, at han atter gled ned på en fjerdeplads.


Jan Magnussen (23) lagde sig i front, men igennem hele finalen prøvede Markko Märtin (skjult), Martin Jensen (29) og Michel Nykjær (17) alle på at passere ham i et dramatisk og overraskende løb på Padborg Park
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Men Michel Nykjær var ikke den eneste, der gjorde et reelt forsøg på at frarøve Jan Magnussen føringen i finalen. Markko Märtin, Estland, og Martin Jensen, Albertslund, lå midt i løbet lige bag eksmesteren, og efter at have lagt meget pres på ham, besluttede Markko Märtin at gøre et forsøg for enden af langsiden. Ligesom Michel Nykjær røg han inden om den førende, men løb så helt tør for asfalt og havnede i sandkassen.

"Ja, det var godt nok dumt gjort, men jeg ville ikke stille mig tilfreds med andenpladsen," sagde den tidligere VM-bronzevinder i rally. "Jan lukkede hele tiden døren, og da jeg endelig fik den lukket op og kom forbi, måtte jeg i stedet undgå at ramme ind i ham."

Esterens sortie betød dog ikke, at alt var tabt for Hartmann Honda Racing. Kollegaen Martin Jensen arvede nemlig den næstbedste plads på podiet, som Jens Edman, Sverige, til sidst også bejlede til. Også en anden svensker kom på podiet. Det var Pontus Mörth, Sverige, der i både pre-finalen og finalen endte som bedste privatkører.

Dagen på den sønderjyske racerbane var i det hele taget fyldt med dramatik. Casper Elgaard måtte afgive sin mesterskabsføring på grund af problemer med servostyringen i finalen. Hans teamchef John Nielsen, England, spandt rundt, da han ville udbremse Markko Märtin, og Jesper Sylvest, Jægerspris, endte pre-finalen på taget i sandkassen. Men alligevel lykkedes det mekanikerne fra Sylvest Motorsport at få bilen klar til finalen.

Morten Alstrup


Se også:
Tider fra Shoot Out
Tider fra Prefinalen
Tider fra Finalen
Læs mere om:
  • 21/05/06 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge - DM
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her