Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula Renault 2.0 Nordic Series

Uafgjort efter to afdelinger

Formula Renault
2.0 Nordic Series 

21/05/06 

Formel Renault Scandinavian CupSteffen Møller og Team Aarhus Racing fik ikke den opfølgning på sæsonstarten, som de havde håbet på. Maksimum point var status efter åbningsløbet, desværre lykkedes det ikke Steffen Møller at gentage succesen på Ring Knutstorp.
 

Grundet studentereksamen, havde Steffen Møller ikke mulighed for at teste på Ring Knutstorp sammen med resten af Formula Renault 2,0 feltet, torsdag inden løbet. Det betød at han kun fik 2 x 20 minutters træning inden tidtagningen. Han formåede dog at sætte den sorthvide Team Aarhus Racing racer i første startrække, 0,125 sek. fra pole position.


(Foto: Anders Molin - Nimo Foto)

Race 1
En anelse for meget hjulspind forhindrede Steffen Møller i at tage starten, og han måtte dermed tage til takke med andenpladsen efter første sving. Den førende Jesper Wulff Lauersen og Steffen Møller trak voldsomt fra konkurrenterne de første par omgange, og udbyggede en massiv føring. De to køreres dæk, toppede på forskellige tidspunkter i løbet, hvilket resulterede i at Steffen Møller hen mod slutningen af løbet hentede Jesper Wulff, der på det tidspunkt havde alt for varme bagdæk. Steffen Møller indledte flere angreb på bagsiden af banen, men blev hver gang afvist.

På sidste omgang kommer Steffen Møller helt op til gearkassen af Jesper Wulff, gennem det berygtede sving "tændstiften". Det betyder en langt bedre udgangshastighed, og Steffen Møller bremser sig inden om Jesper, der desværre vælger at lukke af, og de to kolliderer. Steffen Møllers racer er stort set ubeskadiget, og han fortsætter over målstregen som vinder!

Desværre for Steffen Møller har en enkelt flagpost vurderet, at Steffen var skyld i uheldet, og dommeren vælger at udelukke ham. En kendelse Steffen Møller og Team Aarhus Racing er uforstående overfor, og vælger at lægge en protest. Dagen er dog så fremskredet, at sagen først tages op næste morgen. Søndag morgen har officials været samlet, og delte meninger og synspunkter i sagen gør, at straffen bliver ændret til en tidsstraf på 9 sek. En straf, der rykker Steffen Møller ned som nr. 3 i løbet. "Det er rigtig ærgerligt at få en straf, der er givet på et usikkert grundlag, hvor officials er uenige. Jeg laver en planlagt overhaling på en defensiv kører, der i forvejen skøjter rundt på for varme dæk, og kan på ingen måder se kollisionen som min skyld", udtale en skuffet Steffen Møller efter løbet.


(Foto: Anders Molin - Nimo Foto)

Race 2
Grundet den tætte fight, og den meget defensive kørsel i front, måtte Steffen Møller ned i anden startrække til søndagens løb, da han ikke fik sat en hurtig omgangstid i forsøget på at passere Jesper Wulff. Steffen laver ikke en optimal start, da køreren foran ham Micke Ohlsson staller bilen på gridden. Steffen Møller bruger dermed de første omgange i løbet, på at finde en vej rundt om den stærkt kørende debutant Alexander Haegermark. Hen mod slutningen henter Steffen Møller adskillige vognlængder på den førende Jesper Wulff, og slutter løbet 1,7 sek. efter. Til trøst sætter Steffen løbets hurtigste omgang!

"Jeg havde håbet på at udbygge føringen i mesterskabet, men tingene gik desværre ikke i min retning denne weekend. Jeg satte for mange point til sidste år, ved at tage til takke med andenpladser. I år er det kun sejre der tæller, så mesterskabet kan komme i hus!" Udtalte Steffen Møller efter en hård weekend i det sydsvenske.

Steffen Møller og resten af nordens hurtigste formelklasse rykker nu lidt længere nord på, og kan opleves d. 27. & 28. maj på banen i nær Karlskoga i Sverige.

Team Aarhus Racing


Læs mere om:
  • Steffen Møller
  •