Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Monacos GP - BMW preview

Formel 1 
21/05/06 

Monacos gader er ensbetydende med en masse glamour. Men der foregår også et race hvori især Jacques Villeneuve mener at BMW har en chance.
 

I det spanske GP fik BMW kun et enkelt point med hjem. Heidfeld klarede den sag, mens Villeneuve sluttede på samme omgang, bare 4 placeringer dårligere end Heidfeld. Siden har teamet testet på Paul Ricard i Frankrig på den korte udgave af banen. Strategien er for så vidt enkel i Monaco. Bedst mulige kvalifikation eftersom at det er næsten umuligt at overhale i Monacos smalle gader.

Da bilen hed Sauber, havde Villeneuve for så vidt et godt GP i Monaco. Bilens evne til at bruge dækkene rigtigt er stort set bevaret til denne sæson. Det er så også et vigtigt element i Monaco, eftersom man traditionelt kører med en ret blød compound i gaderne. Holdbarhed er næste punkt, og her ser det sådan ud at Heidfeld får nye motor i bilen efter 2 GP'er, mens Villeneuve må bruge sin motor fra Spanien endnu en gang.


Heidfeld have flere points ligesom Villeneuve vil det
(Foto: BMW)

Bliver det varmt som det ofte gør i Monaco, er der behov for ekstra køling, idet der ikke er den samme mulighed for at køle motor, bremser og olie ned som det er på en traditionel bane. Tracktion er vigtigt her af nogen steder, med de mange sving i gaderne. Træningen torsdag vil give den første indikation af hvor man vil bevæge sig hen af i setuppet. Robert Kubica - teamets testkører - har ikke kørt her før i Formel 1, men kender dog gaderne fra World Series of Renault i sidste sæson. Spændende er det dog hvordan teams og kører vil håndtere situationen i gaderne, med rigtig mange biler på banen torsdag, og især i kvalifikationen lørdag, som flere kørere, deriblandt Jacques Villeneuve, har udtrykt en vis bekymring om. Det gælder i kvalifikationen og selve GP'et om at undgå trafik. Lidt af en kunst i Monaco.

Dons

Læs mere om:
  • 28/05/06 - Monte Carlo - Formel 1 - FIA F1
  •