DEC premieren en stor sportslig succes

Danish Endurance
Championship

15/05/06

DEC - Danish Endurance ChampionshipRing Djursland lagde i weekenden asfalt til det første løb i den nye 'Danish Endurance Championship', det første af en serie på fire 4-timers løb, og premieren blev en stor sportslig succes.

Der var tilmeldt 20 biler til det første DEC løb, der ligesom de resterende løb i serien blev afviklet over en enkelt dag.
Der blev lagt ud med en fri træning om formiddagen, efterfulgt af kvalifikationen.

I kvalifikationen blev det slået fast at kampen om at komme øverst på podiet skulle stå mellen Team Lindholmbiler samt JM-Racing - de to mandskaber var konstant tre sekunder hurtigere end de øvrige deltagere.
Dette betød dog ikke at spændingen var taget ud af løbet - tværtimod - for de kørere der skulle starte på placeringerne fra nummer 3 til 10 var kun adskildt af knapt 3 sekunder. Lægger man hertil at de forskellige teams havde vidt forskellige tank- og pitstop strategier, så var der lagt op til et spændende race.

Starten på det første Danish Endurance Championship løb.

Da starten gik på selve løbet, var det som forudset Team Lindholmbiler og JM-Racing der tog teeten - og de lagde ud i et tempo så man skulle tro at der var tale om et sprintrace og ikke et 4-timers løb.
På de første fem omgange skiftede de to flere gange placering, men efter 20 minutter satte det hårde tempo sine spor - JM-Racing måtte køre i pit med overophedede bremser, noget som holdt dem derinde et par timer!

Kampen var tæt mellem Team Lindholmbiler og JM-Racing mens den stod på.

Porsche kørerne fra Team Lindholmbiler holdt tempoet oppe, og var løbet igennem aldrig truet på deres føring.
Tilgengæld var der mange tætte kampe om de følgende placeringer, hvor det viste sig at stabilitet og god benzin økonomi, i flere tilfælde var vigtigere end hestekræfter.

Travlhed i pitten.

Efter de 4 timer kørte Team Lindholmbiler deres Porsche 996 GT3 RSR over målstregen som generelle vindere af løbet, de var på dette tidspunkt 8 omgange foran bilen på anden pladsen en Volvo S60 Challenge racer, der igen var en omgang foran bilen på 3. pladsen en Renault Clio Cup bil.
Den vindende bil tilbage lagde 215 omgange på de 4 timer.

Efter 4 timer og 215 omgange strøg Team Lindholmbiler over målstregen som vindere af 4-timers løbet på Ring Djursland.

Løbsleder Bent Tilsted Rasmussen fra den arrangerende klub - DMKA - var generelt tilfreds med arrangementet, selv om han gerne havde set en 10 biler mere på startstregen:
"Vi blev denne weekend meget klogere på det at afvikle et 4-timers løb, der var dog kun tale om småjusteringer, da det ellers gik rimeligt. Med 20 biler til start syntes jeg det er flot at de 16 blev klassificeret, det viser at vi har biler her i Danmark som kan stå distancen, og der er allerede nu yderligere fem tilmeldte biler til serien" - udtaler Bent Tilsted Rasmussen - "men det var ikke kun ude på banen det fungerede, også i pitten fungerede det fint, og der herskede næsten Le Mans stemning under pitstoppene, dog skal vi have forbedret procedurene lidt omkring tankningerne og selve tankningsområdet. Så der er nok at se til inden vi kører det næste 4-timers løb her på banen i juni."

Også seriens idemand, Jens Enemark fra Padborg Park, er fuld af begejstring over seriens debutløb, dels forløb arrangementet efter hans mening forrygende, dels deltog han selv i løbet i en Clio Cup racer og han sluttede med en podieplacering.

Så der er ingen tvivl, 'Danish Endurance Championship' er kommet for at blive, og det ser allerede nu ud til at serien bliver en stor succes, så kom på Ring Djurslang igen den søndag 24. juni til anden afdeling i 'Danish Endurance Championship'.