Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

De vil udfordre Elgaard & co

Danish
Touringcar
Challenge 

15/05/06 

Michel Nykjær og Jens Edman vil byde kørerne i tabeltoppen op til dans
Når Danish Touringcar Championship den 21. maj ruller ind på Padborg Park, så er det Casper Elgaard, Århus, John Nielsen, England, og Jan Magnussen, England, der topper tabellen.
 

Men den dobbelte Danmarksmester og hans medkombattanter fra BMW-lejren skal ikke regne med at få alt forærende, når det går løs i det sønderjyske. Det er der specielt to kørere, som vil gøre alt for at forhindre.

Navnene er Jens Edman, Sverige, og Michel Nykjær, Tappernøje. Sidste år blev de henholdsvis nummer tre og nummer seks i Danish Touringcar Championship, men til denne sæson stiller de op med nyt og anderledes materiel. Ja, for Michel Nykjærs vedkommende bliver det i realiteten først ved løbet på Padborg Park, at han får lov til at prøve sin nye racerbil.

"Første gang, jeg kommer til at sidde i min nye Seat Leon, bliver faktisk først ved træningen om lørdagen," siger den lange sydsjællænder.

"Det er selvfølgelig ikke optimalt, for de andre teams har testet mange kilometer, men jeg forventer mig meget af bilen. De kørere, som har prøvet den nye bil, fortæller mig, at den styrer og trækker godt, så jeg er utroligt spændt på, hvordan det går, men når den kører så godt, som den gør i WTCC, så er mine forventninger også, at den bliver rigtig god, og at jeg kan køre rigtigt stærkt i den."

Åbningen på FDM Jyllandsringen i slutningen af april blev lidt af en fuser for Michel Nykjær , da hans lånte bil brød sammen. Men det har ikke fået ham til at miste modet. "Jeg har mistet det første løb, så vi kører efter en hel masse finalesejre," siger Seat-køreren, der mindst en gang hvert år har kunnet bestige podiets øverste trin.

Sidste gang Danish Touringcar Championship var på Padborg Park, var det Jens Edman , som vandt. Og han gjorde det i såvel pre-finalen som finalen. Dengang skete det i en velafprøvet Peugeot 307, men denne gang kører han det franske mærkes nye våben, en Peugeot 407. Og det ser han som en fordel.

"Vi havde en test med 407eren på Padborg Park, og den type af bane passer bedre for vores del, da Padborg Park er mere skånsom for dækkene," siger svenskeren, der var involveret et voldsomt uheld i DTC-premieren.

"Padborg Park passer bedre til bilen, og jeg kan også rigtigt godt lide banen, men om det er nok, ved jeg ikke. I år har vi det hårdeste startfelt i mange år. BMWerne kører stærkt, men mulighederne ser helt klart bedre ud for os på Padborg Park. Under alle omstændigheder vil vi give dem en hård kamp, og det er trods alt en lang sæson, og der er mange løb."

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 21/05/06 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge - DM
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her