Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Alonso sejr på hjemmebane

Formel 1 
14/05/06 

Omsatte pole til sejr i Det Spanske Grand Prix
De mange spanske tilskuere har sikkert være jublende lykkelige, da Fernando Alonso strøg næsten dansede lambada med bilen, på vej over målstregen. Men en del fjernseere gik nok glip af øjeblikket, fordi de for længst var dysset i søvn af sæsonens hidtil kedeligste løb.
 

For spændingen i VM tegner Alonsos hjemmebane sejr heller ikke for godt. Slet ikke hvis den form og den overlegen han og Renault viste i dag, er en retningslinje for et reelt styrkeforhold mellem Ferrari og Renault.

Alonso piskede afsted fra pole-postion og som løbet udviklede sig, var hans sejr aldrig truet. Schumacher brugte første pitstop til at komme forbi Fisichella, men mere kunne han ikke gøre på en dag, hvor Renault demonstrerede en overlegenhed, der forhåbentlig ikke holder en hel sæson.


Starten af løbet - Alonso holdt sig i front
(Foto: Ferrari)

Giancarlo Fisichella holdt 3. pladsen hjem, foran Felipe Massa. Altså Renault - Ferrari - Renault - Ferrari. Og så er der vist ikke mere diskussion om hvem de førende teams er i øjeblikket, uanset hvor meget Ron Dennis benægter at hans team er faldet bagud.

For bagud var McLaren. Godt nok hev Kimi Raikkonen med nød og næppe en 5. plads i hus, men han var et lille minut efter Alonso og var aldrig i stand til at blande sig i topstriden. Ikke engang en podieplads var han i nærheden af.

Honda fik begge biler i pointene, med Button foran Barrichello, mens Heidfeld med en 8. plads sørgede for at BMW endnu engang fik point.

Juan Pablo Montoya udgik tidligt i løbet og virker mere og mere som en desillusioneret mand. I går da han ikke kom med blandt de sidste ti i kvalifikationen så han ikke engang vred ud, men blot skuffet.

Løbets dramatiske højdepunkt kom da Ralf Schumacher troede han kunne komme indenom Jarno Trulli i et sving. Det kunne han ikke, i stedet fik han en knækket frontvinge og røg ned bagi, for senere at udgå.


Podiet ved det spanske Grand Prix 2006
(Foto: Ferrari)

Meget mere er der ikke at sige om dagens løb i Spanien. Det var Formel 1 når det er værst. Statisk løb omgang efter omgang og kun taktik - ingen spænding på banen. Næste gang kører de i Monaco, der heller ikke er kendt for at levere spænding i løbene. Tilgengæld er banen i sig selv mange gange mere interessant end den i Spanien.

Martin Møller-Thomsen

Se også:
Resultatet af løbet
Læs mere om:
  • 14/05/06 - Circuit de Catalunya - Formel 1 - FIA F1
  •