Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans Series

Casper Elgaard nummer to i kvalifikation på Spa

Le Mans
Series 

13/05/06 

Team Essex har fået den bedste mulige start med den nye Zytek-prototype, som man om en måned stiller til start med i det legendariske 24-timers løb på Le Mans.
 

I årets sidste store styrkeprøve forud for den franske klassiker - 1.000 km løbet på Spa-Francorchamps i Belgien - kvalificerede Casper Elgaard lørdag bilen til en startposition som nummer to til Le Mans Series-løbet. Men der var faktisk fart i bilen til mere.

"Det er i orden med andenpladsen," siger den dobbelte DTC-mester fra Spa-Francorchamps. "Det var lige holdt op med at regne, da vi gik i gang med kvalifikationen, og banen blev hele tiden mere og mere tør. På begge mine to sidste omgange blev jeg blokeret, og hvis ikke det var sket, så havde jeg haft en chance for at tage pole position. Men så må vi jo bare prøve at vinde i morgen."

Sejr i søndagens 1.000 km løb er dog ikke førsteprioriteten for Team Essex. Det er stadig at få testet bilen mest muligt under løbsforhold forud for Le Mans. Alligevel må teamchef John Nielsen indrømme, at han også er begyndt at skele lidt til løbsresultatet.


Casper Elgaard i Team Essex Zytek'en
(Foto: Motorsporten.dk)

"Jeg er meget tilfreds med Caspers resultat. Vi ville gerne have startet som etter, men en andenplads er jo også lig med en startposition i første række, og det er jo næsten som at starte som etter. Det er trods alt en helt ny bil, vi stiller op med," siger John Nielsen. Han er også meget tilfreds med de erfaringer og oplevelser, man har haft med bilen under lørdagens træning og tidtagning, som er de første, teamet har gennemført med bilen på våd asfalt.

Tredjemand på den splinternye Zytek 06S i Belgien er Philip Andersen. Selv om han tidligere har kørt internationalt i Formel Renault, så er han debutant på det høje niveau, som er kendetegnende for Le Mans Series.

"Selv om det var vådt, da jeg skulle køre, så følte jeg mig bedre tilpas i bilen end i går," siger debutanten fra Team Essex. "Det er klart, at jo flere omgange jeg får, desto mere fortrolig føler jeg mig med bilen."

Spa 1.000 km er et af de få tilbageværende klassiske langdistanceløb, og det starter i morgen klokken 12.30. Distancen går over 1.000 km med mindre, at vejrudsigten for søndag holder ved. Den lover nemlig regn, og kommer den og bremser tempoet, så bliver løbet senest flaget af klokken 18.30.


Læs mere om:
  • 14/05/06 - Spa-Francorchamps - Le Mans Series
  •