Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford 1800

Efter podiet i Jylland

F1800 
12/05/06 

- sigter Olsson mod podiet i Findland
På en mørk landevej i nordsverige, sidder en ung svensker i en lang sort velkendt lastbil med navnet "Lucas Racing" på siderne. Han er på vej fra Danmark mod den anden afdeling af det Nordeuropæiske Mesterskab i Formel Ford som denne weekend køres på Botnia Ring i Finland.
 

Vi har fanget David Olsson på mobilen til et lille interview:

Hvordan var det at komme igang med sæsonnen igen ?
"Jo, det var rigtig "kul", jeg havde masser af fart i lørdagens løb, men finnen Aki Sandberg var noget af en bremseklods, mine bagdæk blev varme og jeg kunne bare ikke komme forbi ham selvom jeg prøvede alt. Teamet justerede min bil så krængningen blev sat endnu hårdere til søndagens finale, men var iøvrigt "mycket nöjda" med min indsats i sæsonnens første løb."

Fortæl os om din oplevelse i finalen ?
"Jo, jeg fik en "bra" start, men blev lidt "instängt" i første sving, så jeg lagde mig og bevogtede min 7´nde plads og pressede de forankørende hele tiden.
Midt i løbet kom så min chance, og da Emma Kimileinen i Ford esset gjorde en fejl og trak Mark Kamstrup med sig, så jeg åbningen og gik forbi alle de tre biler jeg lå og kæmpede med på en gang. Det var "kul", for lidt senere i løbet kom jeg også forbi Sami Isohella, bilen gik bare som en raket."


(Foto: Jørgen Bøgeholdt Jensen)

Resultatet ?
"Det var en rigtig "bra känsla" at stå på "pallen" igen og modtage pokalen for trediepladsen, der vil jeg gerne op igen!"

Dine forventninger til løbet på Botnia Ring ?
"Det ser godt ud til næste løb, bilen fungerer super godt efter vinterens renovering, så det føles rigtigt godt. Sidste år på Botnia Ring gik det stærkt, men jeg var lidt uheldig, så i år skal jeg have revance over den bane, men jeg føler mig også meget bedre forberedt, så den skal have gas denne gang.
Jeg ligger nu på fjerde pladsen i NEZ, så målet er at komme i mål, på "pallen" igen og ta en masse gode point med hjem. Det er faktisk synd at der ikke er flere danskere der tager turen med herop, vi har jo plads til et par biler mere i bussen, nu hvor to af mine teamkamerater har valgt at teste på Ring Djursland på søndag i stedet"

Hvad med næste DM afdeling ?
"Padborg Park ser jeg frem i mod med stor forventning, det er jo en bane teamet har en hel del test erfaring fra. Jeg ligger nu tre´er i det Danske Formel Ford Mesterskab. I år er det vigtigt bare at komme godt i mål med gode point, nu hvor alle afdelinger tæller, men "pallen" lokker nu altså igen."

Må vi forstyre dig når du er på vej hjem igen ?
"Ja selvfølgelig, jeg ringer sørme selv, hvis jeg når "pallen" der oppe i Finland." Vi ønsker held og lykke, og venter spændt ved telefonen.....

Lucas Racing


Læs mere om:
  • 30/04/06 - Jyllandsringen - F1800
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her