Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Doornbos overtager Kliens plads

Formel 1 
12/05/06 

- i Red Bull teamet
Muermans der er hollænderen Robert Doornbos' storsponsor, har op til denne weekends Formel 1 løb på Circuit de Catalunya købt den faste kører Christian Klien ud, så det nu bliver deres kører der deltager i Spaniens Grand Prix.
 

Det er ikke billigt for Muermans at have Robert Doornbos i Red Bull teamet, tidligere betalte de 8 millioner €uro, bare for pladsen som 3. kører i teamet!
Men nu sætter Muermans trumf på, og betaler yderligere 7 millioner €uro, for at teamet rykker den faste kører Christian Klien ned som 3. kører, så Robert Doornbos kan overtage hans plads.
Dermed når de op på den største sum der nogensinde er betalt for en plads i Formel 1 feltet - 15 millioner €uro, hvilket svarer til cirka 112 millioner danske kroner!


Robert Doornbos skifter denne weekend 3. kører pladsen i Red Bull teamet ud med en plads i den faste kører trup, på bekostning af Christian Klien.
(Foto: GEPA Pictures)

Sidst Robert Doornbos deltog i et Formel 1 løb, var i 2005, da han kørte for Minardi teamet i Kinas Grand Prix.

Denne kørerrokade kommer meget ubelejligt for Christian Klien, der netop nu var godt på vej op i 'formkurven'.
Ligeledes kommer den meget ubelejligt for Vintantonio Liuzzi, der i aspirerede til et eventuelt ledigt sæde i Red Bull teamet.


Update:

Efter den første fri træning wer kørt, kan man godt få det indtryk at ovenstående måske ikke er sandt.
Her kørte Riobert Doornbos 24 omgange, mens Christian Klien og David Coulthaerd i de ro ander Red Bull biler kun kørte hver en omgang.

Det virker efter min mening lidt underligt hvis han kører så mange omgange på den motor som han også skal benytte i søndagens grand Prix løb.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Robert Doornbos
  • 14/05/06 - Circuit de Catalunya - Formel 1 - FIA F1
  •