Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Tvekampen i gang

Formel 1 
11/05/06 

Optakt til Det Spanske Grand Prix
Det er set før, kampen mellem den gamle konge og den nye, og det plejer at give nogle spændende sæsoner. Siden San Marinos Grand Prix har to kørere domineret i Formel 1 - Michael Schumacher og Fernando Alonso. Sidste sæson blev vi snydt for en ordentlig kamp, da Ferraris veteran ikke havde materielet til en duel, men i år tyder det på at vi får en af de legendariske sæsoner.
 

På lang sigt hedder vinderen Fernando Alonso. Sådan er livet - på et tidspunkt vil ungdommen overtage magten. Derudover har Alonso en trumf, som ikke mange har haft før ham - han har allerede vundet VM, inden kongen har forladt manegen. Og nu skal de to altså, som det ser ud, kæmpe, hjul mod hjul i en sæson der kan gå over i historien.

Tvekampe er kilden til det stof historiebøgerne skrives af. Der har været mange gennem tiden - Prost mod Senna er vel den mest omtalte og eksponerede. Men historien er fuld af dem - Prost mod Lauda og Fittipaldi mod Stewart er et par af dem. Michael Schumacher har også haft et par stykker, mod Damon Hill og mod Mika Häkkinen. Begge gange er tyskeren kommet ud som sejrherre, på den ene eller den anden måde.

Sandsynligheden taler for at Alonso og Schumacher vil dominere igen på søndag. I søndags på Nürburgring var det Schumacher der var på hjemmebane, dennegang er det verdensmesten fra Renault. Om det så kommer til at betyde ret meget for løbets udfald er tvivlsomt. Hjemmebaner er en fordel i fodbold, men ikke nødvendigvis i Formel 1.

McLaren derimod ser næsten ud til at have meldt sig ud af årets VM. Det eneste der taler imod er Ron Dennis. Erfaringen viser at han ikke plejer at fortælle alt for mange løgnehistorier. Og indtil videre insisterer han på at McLaren hverken er hægtet af i VM eller er i dårlig form. Men hvis han har ret, vil jeg nu gerne snart se det!

For resten af feltet er der tale om en kamp op ad bakke for at følge med. For nogle, som Honda og Toyota, er det nok en skuffelse at de ikke er med helt i front, mens andre, som Williams og BMW klarer sig godt i forhold til hvad man med rette kunne forvente.

Løbet bliver som vanligt kørt på Circuit de Catalunya der ligger i et industriområde uden for Barcelona. Banen bliver brugt meget til testkørsler og alle teams har derfor en masse gode data om netop den bane. Det har gennem tiden betydet en række halvkedelige løb. Men hvis Schumacher og Alonso fortsætter trenden så kan det nu godt blive underholdende alligevel.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • 14/05/06 - Circuit de Catalunya - Formel 1 - FIA F1
  •