Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Historisk motorsport

Senna til start i sin onkels bil

Historisk 
08/06/06 

-Årets historiske begivenhed
For mange mennesker i danmark, er historisk motorsport noget ganske specielt. Det er det bestemt også i england som er og bliver motorsportens hjemland.
 

Når kalenderen viser, at vi er nået til den 7 juli så samles alle der har en interesse for historisk racing til årets største begivenhed, nemlig den årlige ´Festival of Speed´ der hvert år afholdes på den gamle klassiske motorbane Goodwood, der er beliggende i det smukke Sussex i syd england.

Her mødes alle unge og gamle kendte og ukendte kører for at dyste mod hinanden i gamle og kendte racerbiler. En kører som får en ganske speciel opgave, er ingen anden end manden der fører det engelske Mesterskab i Formel 3, Bruno Senna. Senna skal køre i sin nu afdøde onkels bil. Bilen som den unge Senna får æren af at stille op i, er nemlig den bil som hans onkel Ayrton Senna vandt sit første Grand Prix løb i.

Bilen er en Lotus-Renault 97T som vil fremtræde nøjagtig som da Ayrton kørte bilen til sin første sejr i F1 tilbage i 1985 på Estoril banen i Portugal.

Det bliver anden gang, at unge Senna stiller op i det klassiske løb, sidste år kørte Bruno i en McLaren MP4/4 som ligeledes tidligere var kørt af Ayrton Senna.
Bruno har tidligere kørt i en Lotus racer, tilbage i 2004, hvor han kørte nogle få omgange i en Lotus-Renault 98T på Interlagos banen i brasilien i forbindelse med et memorial show for den afdøde Verdensmester. Bruno selv udtaler: "Jeg kørte 98T bilen nogle ganske få omgange, hvilket var temmelig hårrejsende, da bilen var ekstremt hurtig og svær at køre. Men jeg tog det stille og roligt, og nød hver eneste omgang jeg kørte."

"At jeg nu får chancen til at køre i den bil, som han vandt sit allerførste løb i, er en utrolig stor ære for mig. Han (Ayrton red.) mente at det løb på Estoril var hans allerbedste løb nogensinde, endda bedre end hans berømte sejr på Donington i 1993 hvor han vandt i et forrygende regnvejrsløb."

Løbet afvikles på Goodwood banen i dagene 7-8-9 Juli, og dette løb kan varmt anbefales, hvis man bare har den mindste smule interesse i historisk motorsport. Det kan simpelthen ikke beskrives, det skal opleves, ikke en gang men hver gang.

K.D.

Læs mere om:
  • Bruno Senna
  •