Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans Series

Dansk Zytek debuterer i Belgien

Le Mans
Series 

08/05/06 

I den kommende weekend køres anden afdeling af årets Le Mans Series. Dette 1000 kilometer løb køres på den fantastisk populære Spa Francorchamps bane som ligger i Belgien.
Her fra lille Danmark højt mod nord kommer der 9 deltagere.
 

I LMP1 klassen er Team Essex / Zytek klar til at racedebutere med den nye Zytek 06S som blev testet på Magny Cours i sidste uge. Det er John Nielsen, Casper Elgaard og Phillip Andersen der køre bilen, og dette løb skal nok mere opfattes som race/test før Le Mans, end egentligt en kamp om sejren i løbet. På den anden side er jeg sikker på, at byder chancen sig så hakker Team Essex / Zytek til og tager den skalp med.

Den anden LMP1 bil med dansk deltagelse er en Lister Storm Hybrid. Her er det foreløbig Jens Reno Møller og Nicolas Kiesa der skal køre bilen. Holdet lavede en tredje plads i året første LMS løb, men uden at forklejne den indsats, så får de svært ved at gentage succesen, men det er dog ikke umuligt.

Udover de to LMP1 biler med dansk deltagelse kommer der Courage LC70 - Judd, Creation CA06/H - 002, to Courage LC 70 Mugen, Protran RS06/H, Pescarolo C60 Judd og Lola B06-10 - AER .
Alle sammen spændende biler, og flere af dem deltager om ca. 40 dage på Le Mans i Frankrig, og dette her bliver derfor sidste race test for alle teams.
Racing for Holland var også tilmeldt løbet, men de har trukket sig da de i 11. time har valgt at udskifte deres trofaste Mugen motor med en Judd inden Le Mans

Men som i første afdeling der blev kørt i Istanbul, er det også denne gang Pescarolo C60 Judd der er favorit.
Dog vil jeg sige at Team Essex / Zytek skal vise format på SPA og de skal vise at bilen kan køre lige op med Pescarolo for dermed at lægge presse på det franske team inden Le Mans.
Dark horse er de to fabriks Courage og Creation CA06/H - 002

LMP2 klassen byder også på dansk deltagelse. Her er det i Barazi - Epsilon teamet med Michael Vergers, Davide Valsecchi og danske Juan Barazi. Holdet er helt klart blandt favoritterne til at sejre i LMP2 klassen på Spa.

Herudover er der er Pierre Bruneau, Rollcentre Racing, Binnie Motorsports, Rml, Ranieri Randaccio Sci, G-Force, Paul Belmondo Racing, Chamberlain - Synergy Motorsport og Kruse Motorsport.

Udover Barazi teamet skal man bestemt også holde øje med Rollcentre Racing og deres nye Radical racere og RML med deres MG LOLA EX264.

GT1 klassen har ikke dansk deltagelse, men der kommer alligevel godt race, det er jeg ikke i tvivl om.
De opstillede teams er Aston Martin Racing Larbre, B-Racing Rs Line Team, Team Oreca, Cirtek Motorsport, Convers Menx Team, Psi Experience og Luc Alphand Aventures.

Set med Le Mans øjne er det et spændende race, og der kommer mange flotte biler, både Corvette C6.R og Corvette C5-R. Dog er forskellen på de to biler kun chassiset. De to biler køre med samme motor. Men husk på at den bil som Jan Magnussen skal køre på Le Mans også er en Corvette C6.R, men det er en 2006 udgave med en helt ny racermotor.

Ud over Corvetterne kommer der ikke mindre end 3 Aston Martin DBR9, dog er de alle indsat af private teams. En Lamborghini Murcielago GTR magen til den der skal køre på Le Mans, en Ferrari 550 Maranello og en Saleen S7R.

Hvem vinder så GT1 klassen? Jeg gætter på at Aston Martin Racing Larbre, og deres DB9'er trækker det længste strå i klassen, med Cirtek Motorsport som dark horse

GT2 klassen er igen en klasse med dansk deltagelse i både Autorlando Sport og Farnbacher Racing.
Hos Autorlando Sport Porsche GT3 RSR køre Gunnar Kristensen, Allan Simonsen og Jens Edman, mens Farnbacher Racing har foreløbig kun offentliggjort Lars Erik Nielsen og tyske Marco Seefried som deres kørere.

Herudover deltager Ice Pol Racing Team, Renauer Motorsport, Perspective Automobiles, Seikel Motorsport, Team LNT, Team Icer Brakes, Spyker Squadron, T2M Motorsport, Imsa Performance Matmut, Racesport Peninsula TVR, James Watt Automotive, Gpc Sport Srl, Noel Del Bello Racing og Virgo Motorsport.

Desværre er der ikke nogle af de danske teams der er i favorit rollen. Derimod er Team LNT og deres Panoz Esparante biler og Noel Del Bello Racing med deres Porsche begge i en position til en sejr.

Ligeledes er det meget spændende og se om Spyker Squadron har fået styr på deres Spyker C8 Spyder GT-2R. Bilerne har kørt på Sebring og i Istanbul og har begge gang voldt teamet mange problemer, men nu skal teknikken bare fungere med så kort tid til Le Mans, hvor de også deltager.

1000 kilometer løbet køres på søndag, mens de frie træninger og kvalifikation køres fredag og lørdag.

Læs også:
05.05.2006 - God test for Team Essex / Zytek mandskabet
07.05.2006 - 11 danskere klar

Vejgaard

Læs mere om:
  • 14/05/06 - Spa-Francorchamps - Le Mans Series
  •