Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Advan Cup

Stærkt race hos Team Schantz

Advan Cup 
05/05/06 
Yokohama

På trods af en sammenbrudt motor markerede Team Schantz sig stærkt i Advan Cups åbningsløb på Jyllandsringen i weekenden.
 

Allerede efter træningsrunden lørdag formiddag stod det klart, at denne sæsons Advan Cup bliver en kamp om marginaler for at komme på podiet for de to kørere i Team Schantz, Flemming Schantz og Tim Søndergaard. Flere gange sidste år kunne Flemming Schantz tage hjem til Varde med velfortjente pokaler. "Det er også målet i år", fortæller Team Schantz' to racerkørere. Vinteren er blevet brugt til at gennemgå racerbilerne samt ændre dem til det nye reglement, så de er klar til at udfordre konkurrenterne på banen.


Flemming Schantz.
(Foto: Motorsporten.dk)

Det viste begge kørere under tidtagningen, hvor Tim Søndergaard kom ind på en flot 4. plads, hvilket er fem placeringer bedre end slutresultatet sidste år. Flemming Schantz' motor begyndte allerede i de første runder under tidtagningen at ryge, hvilket resulterede i, at Flemming Schantz kun fik én ren omgang i tidtagningen. Alligevel formåede Flemming Schantz at sætte den 9. hurtigste tid.

1. heat:
Da startskuddet går til 1. heat, kommer Tim Søndergaard godt fra start og bibeholder en sikker fjerdeplads gennem hele løbet. Flere gange presses Rene Hoff på 3. pladsen og Tim Søndergaard sætter løbets hurtigste tid. "Det er en fantastisk følelse pludselig at kunne følge med de hurtigste i klassen så tæt på podiepladserne. Rene Hoff kørte et flot løb og kæmpede for sin 3. plads, så det var ikke muligt for mig at komme forbi", fortæller Tim Søndergaard, der med sin 4. plads sikrer en startplads som nr. 3 i 2. heat.

Flemming Schantz starter som nr. 9 og efter flere elegante overhalinger mod toppen, ligger Flemming Schantz i opløbssvinget før det ternede flag på en sikker 6. plads. Men på sidste omgang vælter der røg ind i kabinen og motoren mister effekt - motoren er brudt sammen. Men på trods af de meget hårde odds formår Flemming Schantz alligevel at slutte på en flot 11. plads. "Op til sæsonstart monterede vi en fabriksny motor, netop for at vi ikke skulle komme i denne situation. Det er vanvittigt ærgerligt, for min 6. plads i 1. heat havde kvalificeret mig til at starte pole position i 2. heat."

Natten mellem lørdag og søndag kørte teamets tre mekanikere Flemming Schantz' racerbil til Varde og arbejdede natten igennem på at montere en ny motor. Søndag morgen stod bilen atter klar på Jyllandsringen i Schantz Teamets telt. Flemming Schantz var klar til 2. heat! "Teamet har endnu en gang vist deres styrke ved hurtigt at løse selv de mest komplicerede opgaver, som for andre teams ville være umulige", erkender Flemming Schantz.

2. heat:
Flemming Schantz kører sig hurtigt op igennem feltet fra sin 11. startposition og viser endnu en gang sit talent som racerkører. På kort tid har Flemming Schantz overhalet 5 konkurrenter. "Bilen kørte perfekt gennem hele heatet", fortæller Flemming Schantz "jeg kunne derfor koncentrere mig 100% om løbet". Det kunne også ses på resultatet, hvor Flemming Schantz slutter på en 6. plads.

Tim Søndergaard kommer også godt fra start og ligger efter blot et par få omgange som nr. 2 i heatet efter at have passeret Casper Lind Poulsen fra ARTS teamet. Det ser ud til, at Tim Søndergaard holder positionen som nr. 2, men desværre kommer der to pludselige overhalinger fra Casper Lind Poulsen og Rene Hoff, så Tim Søndergaard slutter heatet på en 4. plads. "Jeg mister desværre koncentrationen, da der ligger kølervæske over store dele af banen. Det er frustrerende, at en kører med teknisk defekt vælger at køre flere omgange i stedet for at køre direkte i pit. Det er farligt og med til at ødelægge et godt race for os andre i feltet", slutter Tim Søndergaard af.


Tim Søndergaard.
(Foto: Motorsporten.dk)

En utrolig spændende weekend for Team Schantz, som lover godt for resten af sæsonen med to top motiverede racerkørere og ikke mindst et stærkt og solidt team af mekanikere - klar til at løse selv de mest udfordrende opgaver. Næste løb er 20. og 21. maj på Padborg Park.

Team Schantz


Læs mere om:
 • 30/04/06 - Jyllandsringen - Advan Cup
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her  ASETEK SIMSPORTS