Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Montagny overtager Ides sæde

Formel 1 
04/05/06 

Efter henvisning fra FIA lader Super Aguri F1 Yuji Ide udskifte med Franck Montagny. Det betyder at Ide midlertidig er henvist til at være test- og tredjekører, mens Montagny kører bilen foreløbig i det Europæiske Grand Prix på søndag.
 

Japaneren Yuji har ikke imponeret nogen med sin kørsel i årets første 4 Grand Prixer. Ide fik efter San Marinos Grand Prix en stor løftet pegefinger af løbsofficials på Imola. Super Aguri F1 har også selv meldt ud at Ides sæde ikke var sikker. Nu retter teamet sig så efter en henvisning fra FIA om at lade Ide overtage testkørerrollen indtil videre. Det betyder at Franck Montagny i hvert fald i det Europæiske Grand Prix overtager Ides sæde. Hvornår Ide eventuelt får sædet tilbage er endnu meget usikkert.


Yuji Ide degraderet til testkører på Nürburgring
(Foto: Super Aguri)

Ide har tilsyneladende haft svært ved at tilpasse sig sin status og situation som Grand Prix kører. Han har godt nok fået sin superlicens, men har måske ikke lært nok af de påkrævede testkilometer før prøven. Fra teamets side oplyser man, at teamet bærer en del af skylden for Ides situation idet at man ikke har kunnet tilbyde Ide den fornødne testtid forud for sæsonen. Teamet nåede faktisk først i sidste øjeblik at blive klar til sæsonstarten. Og da teamet ikke har testet ret meget, og langt den største del af diverse tests er udført af T. Sato, så er Ide kommet i klemme.

Teamet håber nu på at kan give Ide så mange kilometer som muligt rettet i hans nye rolle som testkører og på den måde akklimatiserer ham til de faktiske forhold der nu en gang er når der køres Grand Prixer. C. Albers var ikke særlig imponeret over Ides indsats på Imola, og da slet ikke over Ides forsvar for sin kørsel.

Dons

Læs mere om:
  • 07/05/06 - Nürburgring - Formel 1 - FIA F1
  •