Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Yokohama Cup 2

Svær debut

Yokohama Cup 2 
05/05/06 
Yokohama

-for ny klasse
Dette års gruppe N2 Yokohama Cup, afløseren for den hidtidige 0-1600 ccm-klassen, fik en svær debut iblandt feltet af SSC-biler. 9 kørere stillede op til premieren, der fik Thue Kristensen og Morten Olsen som weekendens vindere.
 

1. løb
Thue Kristensen har sikret sig pole, på en udmærket 16. plads i det store felt. Herfra kan han køre premieresejren hjem uden at være truet undervejs. Sonny Nielsen sikrer sig andenpladsen takket være en god start, der skaffer ham et par SSC-biler mellem sig og forfølgeren Ole Eberhard. Sidstnævnte kører ellers hurtigere omgangstider, men når aldrig Sonny.
Trioen Morten Olsen, Rene Christiansen og Jesper Andersen dyster løbet igennem og når at bytte pladser flere gange, før de slutter i nævnte rækkefølge. Ole Knudsen og Thomas Capito slås om de næste pladser, indtil Capito må trække sig fra resten af weekenden, mens Claus V. Sørensen slutter feltet af.

2. løb
Da de forreste SSC-kørere beslutter sig for at Jyllands-Ringen lever op til kælenavnet "parkeringspladsen" bliver pladsen pludselig meget trang for det øvrige felt. Få sekunder efter start er alle tre podiedeltagere fra lørdagens løb elimineret med skader.
Det er nu Jesper Andersen der finder sig selv i spidsen af N2 fra en samlet 25. plads til niende på en omgang! Rene Christiansen og hans Ford Focus tættest på de første omgange, men må overlade det til Morten Olsen at fuldføre jagten på førstepladsen. Der er imidlertid stor fartforskel mellem Jesper Andersen og Morten Olsen, så selv om overhalingen sker på sidste omgang så er Mortens sejrsmargin alligevel 5 sekunder til Jesper. Rene Christiansen bliver treer, mens Ole Knudsen og Claus V. Sørensen lukker leddet.

Med 6 forskellige bilmærker fordelt på 9 startende er variationen ganske okay og som tingene faldt ud har 2/3 af klassens hidtidige deltagere allerede et trofæ til kaminhylden. Hvis debuten blandt SSC-bilerne var hektisk på Jyllands-Ringen så bliver næste afdeling på Padborg Park næppe lettere, da banen i syd er smallere og sine steder endnu mere "Mickey Mouse" end i det midtjyske.

Jesper O. Hansen

Læs mere om:
  • 30/04/06 - Jyllandsringen - Yokohama Cup 2
  •  
     

    Yokohama Cup 2 nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
         ASETEK SIMSPORTS