Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroen SAXO Cup

Fornuftig start på sæsonen

Saxo Cup 
04/05/06 

HP-Racing mødte fredag eftermiddag op til åbningsløbet på Jyllands-Ringen, med to Saxo Cupracere, nr. 5 Nick Reimersø og nr. 6 Henrik Poulsen.
 

De første timer i teltet gik med at få hængt sponsor bannere op samt rigge diverse grej til, hvorefter der skulle sættes nye sponsormærker på bilerne.
Bilerne blev pudset og klargjort til den første træning kl. 11.35 lørdag.


(Foto: HP-Racing)


Træning
Nick som har overtaget vinderbilen fra sidste sæson, skulle kører bilen og banen i kroppen, så der kunne sættes en hurtig tid i tidtagningen. Han havde en god fornemmelse af bilen efter afslutningen på træningen, selvom han ikke var helt tilfreds med tiden, 1.21.23 min., som var ottende hurtigst ud af 18 biler.

Henrik, som har overtaget Nicks bil fra sidste sæson, skulle have kørt lidt rust af sig, da det var over 2 år siden, han sidst har siddet i en Saxo Cupracer. Men trods dette satte han sjette hurtigste tid, 1.20,69, det må være det med, at når man først har lært at cykle, osv., så det kunne han kun være tilfreds med.

Vejret var ellers rigtig flot, ikke så høj temperatur, men sol og ikke noget regn, som de ellers havde lovet lidt af, så det måtte siges at være ok vejr til race.

Tidtagning
Alle biler lignede op i pitten og da det grønne lys tændte, var det ellers afgang, ud på banen så der kunne sættes en hurtig omgang. Det skulle visse sig ikke at være så nemt, da de atten racere var fordelt rundt på ringen, så lige som du troede at, nu skulle den have en over nakken, var der pludselig en af de andre kørere som enten var kommet ud fra pit eller lige havde afsluttet en hurtig omgang, for derefter at tage det lidt med ro, så alt i alt ikke helt optimal tidtagning for HP-Racing.

Nå, men Nick fik da sat sin far på plads, ved at ved at sætte fjerde hurtigste tid og Henrik måtte "nøjes" med en syvende plads.


Nick Reimersø.
(Foto: HP-Racing)

1. heat
Nick kørte ud på sin opvarmningsomgang sammen med resten af feltet, for at ligne op på sin startplacering som nr. 4. Henrik lignede op på sin respektive plads, et par placeringer bag Nick, dvs. nr. 7. Tavlemanden som viser 30 og 15 sekunder til start indtog sin plads. Han vente skiltet efter de angivende sekunder, det røde lys tændte, så manglede der bare ca. 5 sekunder til at starten kunne gå når det røde lys slukkede.

Nick kom fint af sted i første gear men kiksede i sin iver det andet gear, det kostede med det samme 3-4 placeringer da man fuldstændig mister momentet, inden man får sat den i gear igen.

Henrik fik en kanon start og måtte trække venstre om Bannergaard der ikke kom rigtig ud af hullet, hans start gav hurtig en placering som nr. 4 som det lykkedes at holde til løbet var slut.

2. heat
Her var der byttet lidt om på Nick og Henrik, da Nick startede lidt bag i feltet, med startplacering som nr. 13 og Henrik skulle startede i bås nr. 5.

Nick fik en ok start og hang godt på de forankørende. Få omgange inde i løbet blev Nick dog hægtet af den forreste flok, da han måtte op at stå på bremsen for at undgå tumulten i "hesteskoen" i form af sammenstød mellem 3-4- biler. Herefter var der kun en placering at hente som bragte ham op på en 8. plads i søndagens andet løb.

Henrik havde igen Bannergaard foran sig, men forventede ikke at han fejlede starten som i 1. heat.
Starten gik og det blev lidt mere intens end første heat da de første 6-7 biler faktisk fulgtes som perler på en snor. Efter at havde kæmpet for at følge med de forreste måtte Henrik give slip på sin 5. plads til den bagfra kommende Peter Johannesen som havde kæmpet for at overtage Henriks placering og som lykkedes på ottende omgang, for derefter næsten at miste det hele for enden af langsiden, hvor Peter næsten tværstillede sin Saxo, men heldigt for Peter reddede bilen og bevarede sin placering.

Alt i alt en rigtig god start på sæsonen for HP-Racing.

HP-Racing.dk


Læs mere om:
 • 30/04/06 - Jyllandsringen - Saxo Cup
 •  
   

  Citroen SAXO Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her