Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Europas GP - Toyota preview

Formel 1 
03/05/06 

Hos Toyota er der behersket optimisme forud for Grand Prixet på søndag. Man ved at bilen ikke er optimal, men der er fundet forbedringer ved den seneste test.
 

Nürburgring ligger næsten lige om hjørnet i forhold til Toyotas base i Köln. Det betyder ganske givet masser af Toyota ansatte på lægterne i søndagens Grand Prix. Sæsonen har indtil nu, ikke været alt for opløftende. Det er blevet til momentvise gode placeringer, men der har været alt for stor forskel på top og bundniveau i bilens præstationer. Det ved man godt hos Toyota og "B" versionen er i øjeblikket igennem et omfattende testprogram. Den blev således testet på Paul Ricard i sidste uge. Derudover arbejdes der selvfølgelig stadig videre med den oprindelige model. Og teamet har lovet at der kommer flere nye ting på bilen, som skal give bedre præstationer. Man er nået så vidt at man siger at der er en god basis fart i bilen, men der mangler stadig noget for at være med helt fremme.


Trulli ønsker at uheldskvoten er opbrugt nu
(Foto: Toyota F1)

Et af problemerne har været at få varme nok i dækkene og dermed bedre greb og balance. Men det er blevet bedre i de seneste par Grand Prixer. Derfor er begge kørere for så vidt også forholdsvis optimistiske. Ikke at de forventer sejr, men en fremgang skal bane vejen for senere succeser. Ralf Schumacher udtaler blandt andet at der er arbejdet meget med setups især på de områder hvor man har haft problemer. R. Schumacher glæder sig også til at køre på banen igen. Han vandt her i 2003, men ved også at vejret kan blive en faktor på grund af de meget og hurtige omskiftelige forhold i Eifel bjergene. Trulli håber mest på at den uheldscirkel han er inde i, bliver brudt og han dermed også kan være med i de pointgivende placeringer. Teamet håber at testen i sidste uge kan bringe bedre placeringer med sig. Uden at sige det direkte siger en af udviklingscheferne, at da testen blev foretaget sammen med et af de andre Bridgestone teams (Ferrari. red.) håber man på at der opsamlet en god del erfaringer med dækkenes opførsel.

Dons

Læs mere om:
  • 07/05/06 - Nürburgring - Formel 1 - FIA F1
  •