Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Vios Cup

Endelig kom dagen

Vios Cup 
03/05/06 

- og det blev Jack's
Den lange vinter periode her i Thailand er nu endelig forbi, og 2006 sæsonen er kommet igang - også for Toyota Vios kørerne.
 

Den 30. april var dagen, hvor det første "Toyota Vios One Make" løb skulle køres på Bira International Racing Track i Pattaya. Jack Lemvard og Thomas Raldorf var begge klar til starten, fulde af forventninger, dog skulle Thomas først igennem en test hos løbslægen, da han stadig ikke kunne gå ordenligt på sin fod, da gibsen først var kommet af et par dage tidtigere.

Før starten, var der stor spænding da flere af de nye kører under fredagens og lørdagens træninger havde kørt tider som var hurtigere en nogen have forventet, og det så nu ud til at der var hele 8 kører som kunne ligge med helt fremme i de bedste tider. Der var total 29 kører med i dette års først løb i serien.


Jack Lemvard på siddende på fronten af sin bil.
(Foto: Procurement)

Det var dog Jack Lemvard som havde bevaret roen bedst, og han satte dagens hurtigste tid under tidtagningen, mens Thomas Raldorf i bokstaveliste forstand, haltede en del efter, ikke kun på grund af af foden, men også tidsmæssigt, da han sluttede som nummer 8 i tidtagningen.

Thomas havde en del problemer med sit setup på bilen, og på grund af foden mistede han en del tid når han skulle skifte ned i gearene. Thomas havde heller ikke rigtig fart i bilen på langsiden og op af bakkerne på banen.
Toyota Racing Developments fra Japan kiggede bilen efter og kunne ikke finde problemet, men en del justeringer på selve set uppet af bilen, gav dog et fantastisk vejgreb, så hvad han misted på langsiden og op af bakken, hentede han igen i svingene.


Thomas ved sin nymalede røde Pizza Company sponsorede bil.
(Foto: Procurement)

Da starten gik, var det Jack som kom bedst fra start, og han holdte sin føring i de først fire omgange, men så begyndte 2 af de andre kører at presse ham hårdt, og den ene påkørte ham også en enkelt gang, så han røg ned på 3 pladsen.
Thomas havde også fået en god start og kom ind i første sving som nummer 5, der var dog en del skubben frem og tilbage, her trak han det korte strå og lå efter udgangen af det første sving som nummer 9.

Fremme i fronten var det nu Jack som pressede, og han skiftede konstant plads, med de 2 andre kørere forskellige steder på banen, men hen imod slutningen af løbets 17 omgange, var det Jack som fik overtaget, og sig trak fri fra de andre kørere og vandt sin første sejr i sit først billøb nogenside.
Thomas fik kæmpet sig tilbage til en 7. plads hvor han sluttede, der var dog langt frem til nummer seks, og ligeledes langt tilbage til nummer 8 i slutningen af løbet, så det var ret ensomt for ham.

Jack var ustoppelig, og samme dag som han vandt sit først løb kørte han også Go-kart over på Go-kart banen, som lå ved siden af, her vandt han også løbet, så det var en pave stolt kører fra Danmark, som kunne holde hele 2 pokaler oppe mens han stod øverst paa skamlen begge gange.

Jack forer nu Toyota Vios Serien med 20 point, og Thomas er nummer 7 med 4 point.

Næste Toyota Vios løb er den 17. - 18. juni, og det skal igen afholdes på Bira International Racing Track.

Jack håber på at kunne gentage sin sejr, og Thomas håber på at kunne vinde sit først løb, og komme med tilbage i kampen og mesterskabet.

Procurement


Læs mere om:
  • Jack Lemvard
  • Thomas Raldorf
  •