Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car - Gruppe 1

Op- og nedtur for Johnny Vejlebo

Special Saloon Car
Gruppe 1 

03/05/06 

-ved årets første løb
Der var både sol og mørke skyer over Jyllands-Ringen og i Johnny Vejlebo's sind, da han, makkeren Peter Vesti og alle konkurrenterne fra Special Saloon Car Challenge kørte åbningsløb på Jyllands-Ringen. En fremragende sejr i lørdagens løb blev afløst af et uheld om søndagen, der til gengæld gav Johnny chancen for at se motorløb på nærmeste hold.
 

Efter en pause fra sporten, vendte Johnny Vejlebo tilbage i de aktive rækker i slutningen af 2005. Det var hér han mødte Peter Vesti og de to fandt på at danne VestiVejlebo Racing. Det blev kun til et par løb og ingen af dem på Jyllands-Ringen, hvor den forgangne weekends løb blev afholdt. Siden 2002, Vejlebo's sidste sæson i DTC, er banen ved Silkeborg nemlig blevet udvidet, så det var nyt territorium for Peugeot-køreren.
Koldt vejr og regn fra natten gjorde samtidig baneforholdene vanskelige i lørdagens formiddagstræning, hvor dækkene ganske enkelt ikke kunne stå fast. Derfor blev en del af eftermiddagens tidtagning også inddraget i læreprocessen, men trods flere afbrydelser på grund af uheld, inklusivt et for Johnny selv, var han alligevel optimist før løbet. Tiderne rakte nemlig til tredje og første startposition blandt de 27 SSC-biler, der deltog i weekendens to løb. Det var samtidig anden og første position i gruppe 1.


Sportsrekvisitten er denne barske Peugeot 306.
(Foto: Motorsporten.dk)

Med en forrygende start bringer Johnny Vejlebo sig frem på andenpladsen bag Jørgen Hansen, der kører i den større gruppe 2. BMW'en bliver kørt bredt i svingene og der er derfor ingen vej forbi, men på dette tidspunkt har Johnny bemærket at konkurrenten er idømt stop & go straf for tyvstart og venter nu på at han kører i pit.
Det sker på tredje omgang og vejen er nu fri til den samlede sejr - sådan, da! For bagved stormer Henrik Møller Sørensen frem og er en reel trussel. Mod slutningen kommer et par langsommere konkurrenter i vejen for førerduoen og er tæt ved at koste Vejlebo sejren. En satsning ind over en curb sikrer imidlertid føringen og den endelige sejr.


Johnny Vejlebo øverst på skammelen - hvor udsigten er bedst!
(Foto: Motorsporten.dk)

Til søndagens løb holder Johnny Vejlebo i første parket og med endnu en overbevisende start lægger han konkurrenterne bag sig. På publikumslangsiden vil han checke hvor konkurrenterne er, men ser ingen i bakspejlet! Endnu et kig giver heller intet resultat, men i det samme rammer han curben i knækket på publikumslangsiden og med koncentrationen andetsteds får Johnny pludselig udsigt 360 grader rundt, mens bilen havner i sandkassen. Kolde dæk og bremser og lidt "rust" på kørerdragten bidrog også til uheldet og humøret var derfor i kælderen bagefter.
Som et positivt element i uheldet slap Johnny Vejlebo fra uheldet med en afrevet frontspoiler/kofanger - ren kosmetisk skade - mens en række konkurrenter på samme tid er ved at opdage betydeligt større skader på deres biler, efter et gigantisk massesammenstød i første sving. Dét var grunden til at bakspejlet var tomt.

Næste gang Johnny Vejlebo og hans Peugeot 306 skal i aktion er til Padborg Open på Padborg Park i weekenden 20.-21. maj, hvor Special Saloon Car-klassen afvikler tredje og fjerde afdeling deres Challenge. Johnny ser frem til løbet, hvor han fik kørt løb sidste år og med den fart han viste på Jyllands-Ringen, har han god grund til optimisme.

Jesper O. Hansen

Læs mere om:
  • 30/04/06 - Jyllandsringen - Special Saloon
  •