Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Advan Cup

En vanskelig start

Advan Cup 
02/05/06 
Yokohama

Det var svære odds Dennis Barth havde mod sig da Åbningsløbet skulle køres på Jyllandsringen i weekenden. Men det blev alligevel til et hæderligt resultat.
 

Dennis Barth var mere end almindelig skeptisk da han og teamet drog af sted til Jyllandsringen. Meget kort forberedelsestid gjorde opgaven mere end vanskelig. Så sent som torsdag aften blev det konstateret at bremserne skulle have en ekstra omgang.

Men køres race skulle der. Så bilen fik nye bremser og af sted det gik til Jyllandsringen. Træningen blev meget kort for Dennis Barth. Kun 4 omgange blev der kørt, da et motorophæng knækkede. Så det var af sted ud for at finde et nyt. Det lykkedes i sidste øjeblik, og så var man klar til i det mindste at kunne køre den forestående kvalifikation. I træningen blev Dennis Barth nr. 25 men ikke sidst. Kvalifikationen blev så afviklet og her blev Dennis Barth nr. 23, så en beskeden fremgang.

Men man havde stadig ikke fundet et funktionelt setup, så det var bare med at håbe det bedste da første heat skulle køres. Og det var vanskeligt. Støddæmperne stod alt for hårdt og det går udover køreegenskaberne under nedbremsning og i sving. Dennis Barth sluttede som nr. 20 i første heat, så igen en lille fremgang. Til andet heat havde mekanikerne fået rettet på en del af setuppet men det var stadig ikke godt.

"Nu var bagenden blevet alt for levende, så det var faktisk temmelig spændende ved udgangen af svingene."
fortæller Dennis Barth, som tilføjer at nu var der lidt mere føling med bilen, men godt var det absolut ikke. Andet heat blev afsluttet med en placering som nr. 18, så igen en lille fremgang, og ikke en gang en hundreddel sekund adskilte Dennis Barth fra en placering højere.


Dennis Barth havde svære vilkår i den første raceweekend i år
(Foto: Motorsporten.dk)

Glædeligt var det dog at Dennis Barth havde mange gæster i teltet. Sponsorerne var mødt talstærkt op med medbragte gæster, så det var ikke kun med bilen at der var travlt. Men nu forestår der en masse arbejde for mekanikerne og Dennis Barth. Man skal finde et setup på bilen som er ny for teamet. Og så skal der testes. Der er planlagt et par tests så mon ikke at teamet finder et godt setup til næste løb på Padborg Park.

Som en lille opmuntring for Dennis Barth der ikke selv kunne præstere det helt store i weekenden, så blev hans datter i weekenden danmarksmester i gymnastik. Så nu er der noget at leve op til for farmand.

Dons

Læs mere om:
 • 30/04/06 - Jyllandsringen - Advan Cup
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her  ASETEK SIMSPORTS