Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Outzen og JM Racing stod for sensationen

Danish
Touringcar
Challenge 

01/05/06 

JM Racing fra Grindsted var det helt store samtaleemne, da den danske banesportssæson i weekenden blev skudt i gang på Jyllandsringen.
 

Teamet er debutanter i Danish Touringcar Championship, men alligevel overraskede man alt og alle, da man stort set kørte lige op med de professionelle teams.

Teamets unge kører Michael Outzen (Ringe) kvalificerede sig som nummer seks til pre-finalen, hvor han igennem en del af løbet faktisk formåede at lægge pres på den tidligere Formel 1-kører Jan Magnussen. En femteplads i mål betød, at JM Racing skulle starte fra pole position i blot deres andet DTC-løb. Herfra kunne Michael Outzen se 25 af landets skrappeste racerkørere i sit bakspejl.

"Hvis jeg skal være ærlig, så skænkede jeg det ikke en tanke. For mig var det en hvilken som helst anden start," fortæller Michael Outzen, der dog inden første sving var blevet passeret af Jan Magnussen. "At jeg ikke var bedre til at starte skyldtes simpelthen bare, at vi ikke har trænet nok på det. Vi skal bare køre og køre og lære det der, for rent psykisk havde det ikke noget at sige."


Michael Outzen holdt flere af de tunge drenge bag sig under søndagens premiere i DTC.
(Foto: JM Racing)

Længe så det ud til, at finalen skulle ende med en fjerdeplads til fynboen, der holdt Henrik Lundgaard bag sig. Men så smuttede køreren fra Den Blå Avis Fleggaard Racing pludselig forbi.

"Jeg overbremsede mit ene baghjul, og så kunne jeg ikke kontrollere bilen, som jeg gerne ville have. Jeg var simpelthen nødt til at lade ham køre, for han ville bare forbi, selv om jeg forsøgte at holde ham tilbage," forklarer Michael Outzen, der endte finalen på en femteplads som bedste privatkører.


Læs mere om:
  • 30/04/06 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DM
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her