Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroen SAXO Cup

Førertrioen klar

Saxo Cup 
02/05/06 

OK Saxo Cuppen indledte sin elvte sæson ved Jylland Ringens åbningsløb. Blandt de 18 deltagere er der seks nye, og feltet blev hurtig delt op i tre grupper.
 

De forreste, der satser hårdt på at vinde årets mesterskab. Midtergruppen der dyster intens om de næste pladser og hvor hele tre kørere p.t. deler fjerdepladsen i mesterskabsstillingen. Og så begyndergrupper der lige skal lære banerne at kende samt kunsten at justere en Saxo-racer korrekt. Dermed er der i samme felt tre niveauer, hvor der bliver kæmpet og kørt godt motorløb.


OK Saxo Cuppens førertrio består af: Claus Christensen (tv), Jørn Vestergaard plus Poul Dalgas (liggende).
(Foto: Saxo Cup)

Men årets første to løb viste tydeligt, at førergruppen er klar. Tre kørere, Jørn Vestergaard, Claus Christensen og Poul Dalgas hører til cuppens erfarne kørere, og de satser alle tre på at skrabe så mange point sammen i årets løb, at de kan slutte sæsonen som OK Saxo Cup mester 2006.
- I år skal det være, siger de alle.

Løb 1:
Jørn Vestergaard havde vundet tidtagningen foran Claus Christensen og Poul Dalgas, og i samme rækkefølge gik de fra start. Claus pressede Jørn Vestergaard hårdt i de første omgange. -Men Jørn laver jo ingen fejl, så efter et par mislykkede forsøg måtte jeg give op, sagde Claus Christensen. Poul Dalgas havde ikke fart nok til at kunne deltage i kampen om de to første pladser, og lidt ærgerlig måtte han køre og kede sig på tredjepladsen.
Nick Reimersø som flot havde startet fra fjerdepladsen fik problemer med bagdækkene og gled bagud, mens hans far, Henrik Poulsen overtog fjerdepladsen og føringen af midtergruppen hvor Peter Johannesen, Dennis Bannergaard og Ronni Pedersen kæmpede intens om de næste pladser.
Som den erfarne kører, Jørn Vestergaard er, holdt han fint sin førsteplads til mål og satte samtidig hurtigste omgang på sin sjette omgang.


I løb 1 blev OK Saxo Cuppens førergruppe ledet af Jørn Vestergaard efterfulgt af Claus Christensen og Poul Dalgas.
(Foto: Saxo Cup)

Løb 1 resultat:
1 Jørn Vestergaard, Esbjerg, 13.29,359.
2 Claus Christensen, Århus, 13.30,626.
3 Poul Dalgas, Varmark, 13.32,410.
4 Henrik Poulsen, Tåstrup, 13.376,067.
5 Peter Johannesen, Slagelse, 13.38,981.
6 Dennis Bannergaard, Græsted, 13.39,403.

Hurtigste omgang kørt af Jørn Vestergaard, 79,990. sek.

Løb 2:
Tidtagningens næstbedste tider gav startopstillingen til løb 2, og nu holdt Claus Christensen på pole med Jørn Vestergaard på andenpladsen. Dennis Bannergaard var tre'er med Poul Dalgas på fjerdepladsen.
Som den gode starter han er, kom Claus Christensen først af sted med Jørn lige i bagkofangeren. Også Poul Dalgas lavede en fin start og lagde sig straks på tredjepladsen. Og så var trioen fra løb 1 samlet igen, men nu med Claus Christensen som den førende.
-Min bil overbremsede på baghjulene, så jeg skulle passe meget på ikke at give Jørn muligheden for at komme forbi, sagde Claus.

Jørn Vestergaard pressede i alle 10 omgange og satte hurtigste tid på 79.875 sek. på syvende omgang, men forbi Claus kom han ikke.
De første omgange lå de forreste syv kørere meget tæt, men så kom der mere afstand mellem deltagerne, og igen måtte Poul Dalgas køre rundt på tredjepladsen og kede sig. Dennis Bannergard holdt fjerdepladsen, men så begyndte Peter Johannesen at røre på sig. Fra sjettepladsen tog han Henrik Poulsen under behandling. Peter kom forbi den erfarne Henrik og snuppede femtepladsen, men da var der for langt op til Dennis Bannergaard på fjerdepladsen.


I løb 2 havde Claus Christensen snuppet føringen foran Jørn Vestergaard. Bag dem er der hård kamp om de næste pladser.
(Foto: Saxo Cup)

Løb 2 resultat:
1 Claus Christensen, Århus, 13.29.321.
2 Jørn Vestergaard, Esbjerg, 13.29,666.
3 Poul Dalgas, Varmark, 13.30,497.
4 Dennis Bannergaard, Græsted, 13.34,916.
5 Peter Johannesen, Slagelse, 13.36,819.
6 Henrik Poulsen, Tåstrup, 13.37,555.

Hurtigste omgang kørt af Jørn Vestergaard, 79,875 sek.

OK Saxo Cup 2006 slutstillingen efter 2/16:
(to dårligste ikke fratrukket)

1 Jørn Vestergaard 59.
2 Claus Christensen 55.
3 Poul Dalgas 44.
4 Henrik Poulsen 36.
4 Peter Johannesen 36.
4 Dennis Bannergaard 36.


Læs mere om:
 • 30/04/06 - Jyllandsringen - Saxo Cup
 •  
   

  Citroen SAXO Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her