Go Kart

Guld og sølv til Betty Racing

Go Kart
02/05/06

5 kørere fra Betty Racing var taget til København for at deltage i 1. afdeling af Sjællandsmesterskabet. De fik 3 pokaler med hjem - guld og sølv til Nikolaj og Bo i ICA Junior, og en 4. plads til Christian Sørensen i Formel Junior.

Bo Sørensen startede sit debutløb i København med at sætte tiden, mens Nikolaj havde karburatorproblemer, og måtte nøjes med en 9. plads i det 12 mand store ICA Junior felt. Vi havde på forhånd regnet med hård konkurrence fra de sjællandske kørere, så der var stor glæde i lejren over den gode start.

Nikolajs karburatorproblemer fortsatte i første heat, men selv om motoren "døde" på langsiden, og manglede ca. 1.000 omdrejninger, kom han alligevel ind på en 4. plads. Det var blandt andet fordi 3 af de hurtigste udgik. Bo's motor ville ikke starte til 1. heat, men som en lille trøst sparede de på dækkene, som var blevet lidt slidt i tidtagningen.

Til 2. heat var det begyndt at regne, så Bo nåede ikke at få glæde af de bedre dæk. Både Nikolaj og Bo kørte dog rigtig hurtigt. Nikolaj tog ret hurtigt føringen og holdt den hele heatet, mens Bo kørte sig fra bagest i feltet og op på en 2. plads.

Til finalen skulle de starte som nr. 1 og 6. Nikolaj fik hurtigt lavet et hul på 2-3 sekunder til resten af feltet, hvor Bo fik kæmpet sig op på 2. pladsen efter nogle omgange. De to kørte stort set samme fart resten af heatet og holdt derfor deres placeringer som nr. 1 og 2. Rigtig flot kørt af begge - og flot banedebut af Bo. Jacob Nørtoft var hurtigste mand fra Sjælland.

Her går starten til finalen i Formel Junior, med Christian Sørensen (81) som nummer 4.
(Foto: Betty Racing)

Lars Sørensen startede hurtigst af de 3 juniorer, med en 7. plads på tiden.
De 2 x Christian havde aldrig kørt på banen før, og blev nr. 12 og 14 i tidtagningen - med Bossow som den hurtigste af de to. Der var 22 deltagere i Formel Junior.

Det var dog Christian Sørensen der tog pokalen. Med meget stabil kørsel fik han to 6. pladser og sluttede med en 4. plads i den afgørende finale. Lars havde også god fart, men en afkørsel i 1. heat gjorde at han skulle starte helt bag i feltet, og det er altid svært at komme frem i feltet på den lille bane i København - hvor der til dette løb blev spærret, skubbet og maset værre end jeg har set det før.

Her er Nikolaj Rasmussen (til højre) og Bo Sørensen fra Betty Racing efter præmieoverrækkelsen.

Lars fik kæmpet sig frem til en 10. plads i 2. heat og en 6. plads i finalen. Christian Bossow kørte meget stabilt, men havde svært ved at komme længere frem. Han blev nr. 14, 12 og 13 - men alligevel en god debut for Bossow, der sluttede foran flere af dem der plejer at ligge helt fremme.