Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Sæsonstart med podieplads

Danish
Touringcar
Challenge 

01/05/06 

- til Philip Andersen
De mange timers test forud for åbningsløbt på Jyllands-Ringen her i weekenden, viste deres tydelige resultat - en podie placering til Philip Andersen i hans første løb med den nye racer.
 

Team Essex Development og Philip har testet flittigt med Philips nye BMW 320i ex. WTCC racer, både på Padborg Park og på Jyllands-Ringen.
Det var helt sikkert en medvirkende årsag til at Philip lige fra den første fri træning var med fremme i den forreste del af feltet.
Philip sluttede første fri træning på 9. pladsen og den anden fri træning på 10. pladsen ud af de 27 kørere som stillede op denne weekend.


Philip Andersen nyder godt af stor support fra baglandet, her ses han sammen med hans far.
(Foto: Motorsporten.dk)

"Samarbejdet i teamet, samt med den nye engineer, er imponerende, og det har resulteret i en meget velkørende racer" - udtaler Philip Andersen, der var yderst tilfreds med lørdagens resultater.

I den nye kvalifikation - Shoot Out'en - kørte Philip i den første runde 7. hurtigste tid. I den anden runde, hvor kun de 15 hurtigste kørere var med, kørte han 9. hurtigste tid.

I løbet af prefinalens 13 runder på Jyllands-Ringen, kunne Philip tilkæmpe sig tre placeringer, på trods af at kampen i toppen af feltet var både tæt og meget hård, således kunne han krydse målstregen som nummer 6, og dermed indkasserede han sig mange gode point til mesterskabet, samt en lidt bedre startplacering til finaleløbet.

Der blev om muligt kørt endnu tættere og hurtigere i finalen, og Philip kunne ikke fravriste de foran kørernde deres placeringer, ligesom han hele løbet igennem måtte forsvare sin placering.
Det lykkedes for Philip at fastholde sin 6. plads i en af de tætteste dueller i DTC serien - de første 10 biler krydsede målstregen indenfor 10 sekunder!


Philip Andersen kunne fastholde sin 6. plads i finalen.
(Foto: Motorsporten.dk)

"De her resultater er et godt fundament at bygge videre på i mesterskabet, samtidig har vi fundet et par steder hvor vi kan forbedre raceren, så alt i alt ser det lovende ud" var Philip Andersens kommentar til løbene - "min racer kørte perfekt, og det kan jeg ikke takke mine mekanikere nok for. Resultaterne er over al forventning."

De to 6. pladser indbragte Philip 20 point til DTC mesterskabet, hvor han nu indtager 6. pladsen.
I privat cuppen scorede Philip 41 point, og her er han på 2. pladsen i mesterskabet.
I det tredje mesterskab, team mesterskabet, hvor Philip kører sammen med René Rasmussen i Team Essex Development, er de placeret på 5. pladsen med 22 point.

I dag tager Philip til Frankrig, hvor han skal teste Zytek Le Mans raceren på Magny-Cours sammen med John Nielsen og Casper Elgaard.
"Det er en kæmpe chance som Bricks her har skaffet mig, både med topmateriel i DTC serien, samt med deltagelsen i Le Mans 24-timers løbet" - slutter Philip Andersen.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • 30/04/06 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DM
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her