Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Team Essex godt fra start

Danish
Touringcar
Challenge 

01/05/06 

Sejr i pre-finalen og føring i mesterskaberne
For Team Essex blev åbningsløbet på Jyllands-Ringen en succes. Men alligevel var der en følelse af skuffelse at spore efter løbet. For selvom Casper Elgaard vandt en flot sejr i pre-finalen, så var sejren i finalen så meget inden for rækkevidde, at det gjorde ondt da den smuttede.
 

"Det var min egen fejl", fortæller Casper Elgaard efter løbet, "under nedbremsning skal jeg skifte til fjerde gear, men den smutter i andet gear og blokerer hjulene, så sådan er det. Og jeg er skuffet over resultatet i finalen, fordi jeg var oppe og føre. Hvis jeg aldrig havde været højere placeret end en 3. plads, så havde det været ok. Bilen var ellers perfekt hele weekenden - det her var den eneste fejl overhovedet".


Casper Elgaard.
(Foto: Motorsporten.dk)

Men selvom Casper Elgaard var lidt skuffet over sin 3. plads i finalen kunne han alligevel glæde sig over en overlegen sejr i pre-finalen. Han startede fra pole og førte hele løbet igennem og blev ved med at øge forspringet til forfølgerne. "Jeg lå og kørte med en hastighed, hvor jeg følte mig godt tilpas. Jeg pressede egentlig ikke bilen, så det var ikke fordi jeg tog nogle chancer. Risikoen havde været større ved at gå ned i tempo", fortæller Casper Elgaard om pre-finalen.

"Men det vigtigste er at jeg fører i kampen om mesterskabet", slutter den dobbelte mester.

For John Nielsen blev det også en god weekend med 2. pladser i både pre-finale og i finalen. "Det var godt at komme igang igen", siger John Nielsen, "og det var godt at få bekræftet, at det hele virker, og at vi er et af de bedste teams i DTC. I pre-finalen havde jeg nogle gode fights med Lundgaard og Magnussen og i finalen kommer jeg forbi Casper, da han bliver nødt til at trække sig i en duel med Magnussen".


John Nielsen.
(Foto: Motorsporten.dk)

"Det var et godt race i dag, godt at se på. Det er vi glade for. Vi fører i begge mesterskaber og Philip er 2'er i Privat-Cuppen. Så vi er glade for weekenden, selvom det burde have været en dobbeltsejr til Casper", slutter John Nielsen, der også er teamchef for Team Essex.

"Det gik over al forventning, resultaterne fra Åbningsløbet giver os et fint udgangspunkt for sæsonen" - udtaler Philip Andersen - "at kunne lægge ud med placeringer som nummer 6 i DTC mesterskabet, og nummer 2 i privat cuppen, viser hvor godt samarbejdet i teamet fungerer."


Philip Andersen.
(Foto: Motorsporten.dk)

For den nye mand i teamet, René Rasmussen, var weekenden lidt mere blandet. I pre-finalen snurrede han rundt ude på det nye stykke. Han kom dog i gang igen, men lå bagest. "Vi var mange biler, der lå sammen, og pludselig røg jeg rundt. Men jeg kørte mig op til en 20. plads, så det var jeg meget godt tilfreds med. I finalen kom jeg forbi en del biler. Jeg mistede senere et par pladser, men tog den ene tilbage. Så det løb var jeg også godt tilfreds med", udtaler René Rasmussen

Som ny mand i teamet har han endnu ikke helt fundet sig tilrette i de baghjulstrukne BMW'ere. "For hver gang jeg kører i dem, synes jeg, at det går bedre. Det er en supergod bil, men den er svær at køre. Men jeg er meget glad for at være kommet til Team Essex og nyder den store opbakning, der er i teamet", fortæller René Rasmussen.


Rene Rasmussen.
(Foto: Motorsporten.dk)

For teamejer Peter Halvorsen var det også en god weekend, selvom også han efter løbet var en anelse skuffet. "Det var brandærgeligt at vi ikke fik den dobbeltsejr. Men selvom det måske virker lidt sjovt at vi er skuffet over de gode resultater, viser det bare vores vindermentalitet", udtaler Peter Halvorsen.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • 30/04/06 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DM
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her