Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Advan Cup

Kim Lund traf den rigtige beslutning

Advan Cup 
30/04/06 
Yokohama

Skiftet fra DTC til Advan Cup blev kronet med succes for silkeborgenseren
Efter et år i Danish Touringcar Championship, der langt fra levede op til forventningerne, stod Kim Lund, Silkeborg, med to valgmuligheder. At droppe motorsporten helt eller finde en anden måde fortsat at være med, hvor gassen brænder.
 

Valget blev det sidste, og løsningen hed Advan Cup. Og lørdagens premiereløb var det synlige bevis på, at silkeborgenseren traf den rigtige beslutning, da han sadlede om til klassen for de gadebaserede standardvogne.

Hurtigste tid i tidtagningen. Bedst fra start og en føring, der hele vejen mod mål bare blev større og større. Slutresultatet var ikke bare sæsonens første sejr, men også føringen med maksimumpoint i kampen om Danmarksmesterskabet.


Kim Lund ( forrest) kom så og sejrede. Dette var det tætteste, konkurrenterne i Advan Cuppen kom ham i lørdagens premiereløb
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Køreren i den lyserøde Peugeot 307 fra Team SH-Lund Motorsport var der ingen, som kunne stille noget op imod. Indledningsvis forsøgte Casper Lind Poulsen , Vemmelev, at følge ham, men der gik ikke mange omgange, før vestsjællænderen stille og roligt måtte lade sig falde tilbage. Dog uden at andenpladsen kom i fare, for Casper Lind Poulsen havde en komfortabel afstand til René Hoff, Vanløse, der dog indledningsvis måtte kæmpe for sin podieplacering.

Københavneren blev i løbets første tredjedel passet op af Tim Søndergaard , Søborg, men uanset hvor meget chaufføren i den sorte Peugeot 206 forsøgte, så kunne han ikke komme udenom.

Løbets hotteste duel skulle man længere ned i rækkerne for at finde. Midt i løbet lå Flemming Schantz , Varde, på sjettepladsen lige foran Peter Juhl Jensen , Hejnsvig, hvis Peugeot 106 GTI på papiret var ham underlegen. Men Peter Juhl Jensen ville det anderledes. Han blev ved med at presse Flemming Schantz , og på næstsidste omgang kunne han da også komme forbi. Men Flemming Schantz havde tilsyneladende presset materiellet til det yderste i sit forsvar, for han måtte snart falde tilbage i rækkerne med en defekt.

Dagens felt i Advan Cup talte flere helt nye bilmodeller, men ingen af dem var endnu helt på toppen til at kunne udfordre feltets velafprøvede modeller. Carsten Rasmussen , Egtved, blev således bedst placeret med en trettendeplads i sin Citroën C4 lige foran Kim Holmgaard, Aalborg, i en ny Seat Leon 2,0 FSI.

Løbet gav også debut til den førende i kampen om Danmarksmesterskabet i rally, Martin Johansen , Kolding. En femtendeplads blev slutfacit for hans første løb med konkurrenterne så tæt på.

Weekendens andet løb for Advan Cup køres søndag klokken 13.00, hvor TV2 Zulu sender live fra banen.

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • 30/04/06 - Jyllandsringen - Advan Cup
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her  ASETEK SIMSPORTS