Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford 1800

Veteranen viste vejen

F1800 
29/04/06 

Anders Ole Egebart tog DM-føringen, mens de unge kørere kæmpede
Sæsonen på de danske asfaltbaner blev for alvor sparket i gang, da alle tiders talentudviklingsklasse Formel Ford sent lørdag eftermiddag lagde først ud ved FDM Motors Jubilæumsløb på FDM Jyllandsringen.
 

Et felt på 24 kørere fra hele Norden var tilmeldt løbet, der både talte som premiere i kampen om Danmarksmesterskabet og North European Zone-mesterskabet.

Gennem samtlige omgange stod kampen i front mellem Sami Isohella, Finland, og Anders Ole Egebart , Odder. Finnen havde løbet igennem overtaget, men han blev hele vejen presset af danskeren, der dog aldrig formåede at finde vejen udenom, selv om det var tæt ved at blive til et par overhalingsforsøg. Alligevel var der glæde at spore hos Anders Ole Egebart. Som både hurtigste mand i tidtagningen og første mand i mål blandt de kørere, der er tilmeldt Danmarksmesterskabet, har den 40-årige veteran nu lagt sig i en solid DM-føring.

Længere nede i rækkerne var der en række af de unge kørere, som gjorde sig positivt bemærket. Således leverede DM-trioen David Olsson , Sverige, Nicki Thiim, Sønderborg, og Nikolaj Johansen, Nørresundby, en meget tæt kamp med Aki Sandberg, Finland, hvor der blev byttet positioner flere gange i kampen om placeringerne lige udenfor podiet.


Til slut måtte Nikolaj Johansen (62) overgive sig for presset bag fra og lade sig passere af Nicki Thiim (52)
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Da der manglede tre omgange af løbet, lå kvartetten nærmest som perler på en snor, hvor kørerne både skulle forsøge at angribe konkurrenten foran, mens man forsvarede sig for presset bagfra. David Olsson var lejlighedsvis forbi Aki Sandberg, men på selve målstregen måtte han se sig slået med mindre end en tiendedel.

Næsten lige så tæt var kampen mellem Nikolaj Johansen og Nicki Thiim. Sidstnævnte brugte en god del af løbet på at banke på nordjydens bagdør, og først på næstsidste omgang lykkedes det ham at slippe forbi og blive tredjebedste i DM-sammenhæng.

Korte fakta
- Weekendens løb var udset til at give debut til den danskbyggede Aquila FZ 1. Bilerne er til stede, og Tommy Nygaard , Ikast, satte tillige 15. bedste tid blandt de 24 deltagere i tidtagningen. Alligevel har teamet valgt at udsætte debuten til Padborg Open om tre uger for at kunne gennemteste chassiset.
- Både Tommy Nygaards bil og det eksemplar, Vibe Smed, København, skal køre, vil dog hele weekenden være at se i paddocken på FDM Jyllandsringen.
- Weekendens andet løb for Formel Ford køres søndag klokken 13.30, hvor TV2 Zulu sender live fra banen.

Morten Alstrup


Se også:
Tiderne fra første heat
Læs mere om:
  • 30/04/06 - Jyllandsringen - F1800
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her