Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Tom Kristensen kan tage føringen i DTM

DTM 
28/04/06 

DTMDen danske Le Mans-helt Tom Kristensen kan i weekenden tage førstepladsen i den stjernebesatte DTM-serie. Danskeren og resten af feltet skal søndag køre på Lausitzring syd for Berlin, og efter en andenplads i åbningsløbet på Hockenheim er Kristensen superoptimist.
 

"Lausitzring er en bane, der ligger bedre til vores Audi'er end Hockenheim. Jeg mener derfor, det er realistisk at tro på sæsonens første sejr, forhåbentlig til mig. Jeg fik en andenplads i løbet sidste år, men mine teamkolleger Mattias Ekström og Heinz-Harald Frentzen er også traditionelt stærke på Lausitzring. Vi er dog så sammentømrede, at vi sætter teamets mål højrere end personlig succes. Det primære på søndag er at slå Mercedes, for det er efterhånden syv måneder siden, vi fik den seneste sejr i DTM, så alle er opsatte på at yde noget ekstra i weekenden," slår Kristensen fast.


Hvis der er mere champagne tilbage til Tom Kristensen i weekendens løb på Lausitzring, kan han tage førstepladsen i årets DTM-mesterskab foran godt 75.000 tilskuere.
(Foto: Audi Sportpress)

Nordjyden forudser dog et tæt løb med mange mulige vindere.
"Det nye reglement tilgodeser de ældre biler ved at give dem vægtfordele, og på en bane med så mange langsomme sving udligner det styrkeforholdet. Herudover er der mange kørere, der er nødt til at satse for at rette op på et magert udbytte fra Hockenheim. 2004-mesteren Mattias Ekström og stortalentet Jamie Green, der startede forrest i åbningsløbet, har slet ingen point, og Mercedes-favoritten Mika Hakkinen fik kun en fjerdeplads for tre uger siden. Det kan blive en gyser, ikke mindst i lørdagens kvalifikation, hvor det hurtigste dusin formentlig vil ligge inden for et sekund," vurderer Tom Kristensen.

I dagene op til løbet er billetlugerne blevet løbet over ende. Der ventes derfor et rekordpublikum på over 75.000 tilskuere til verdens stærkest besatte touringcar-serie.

Både kvalifikation og løbet kan følges på Viasat 1, lørdag fra kl. 13.30 og søndag fra kl. 13.55.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • 30/04/06 - Lausitzring - DTM
  •