Müller fører an i WTCC

WTCC
28/04/06

Med debutanten Yvan Müller i front af VM, drager hele WTCC til det franske
Magny Cours ligger igen asfalt til et Verdens mesterskab, i weekenden når Verdens mesterskabet for standard biler, WTCC kommer forbi.

Der er faktisk hele 4 verdens mesterskaber som finder vej til den teknisk krævende bane. Formel 1 har været afviklet på Magny Cours siden 1991, WTCC startede sidste år. Den kendte Bol d'Or og VM Super bike.

Sidste års ubestridte vinder i det Franske var klart Jörg Müller(Tysk). Som i sin BMW scorede dobbelt, med sejr i begge løb.
Ud over afd. tællende til VM, vandt Jôrg også "The pen and the helmet race" et go-kart løb som afvikles lørdag eftermiddag, som parløb, hvor en racer køre danner team med en journalist. Sidste år vandt Jörg altså sammen med en Italiensk kamera mand.

Denne gang skal vi forvente en super oplagt Jörg Müller, som stiller op uden succes ballast efter hans katastrofale løb i Monza.

Franske Yvan Müller ser frem til at køre på hjemmebane, efter masser af år i det Britiske mesterskab, som bla. endelig gav ham et mesterskab i 2003, men det bliver uhyggeligt svært for den 36 årige Seat kører, med hele 65 ekstra kg i bilen.

22 årige Augusto Farfus(Bra) er optimistisk efter sejr i 2 løb fra Monza, men med 55 kg succes ballast er det heller ikke nemt. Ingen teams har kunnet prøve de nye Yokohama dæk i løb med ekstra vægt, endnu en udfordring for Alfa team N technology.

Seat er super klar til Magny Cours, Richard Rydell(S) var på podiet sidste år, James Thompson kommer med en føring i BTCC og 42 årige Gabrielle Tarquini er lige blevet far for anden gang til en søn Matteo.

Ingen tvivl om at vi søndag aften vil være meget mere kloge om styrke forholdet i WTCC, det første løb på Monza var en power test, nu gælder det race, teknik og overblik.

Eurosport er igen på pletten med super underholdning allerede lørdag kl. 15.00, med kvalifikation, søndag kl. 9.00 warm up. Finalerne fra kl. 15.00.
Hvis du ikke har mulighed for at se løbet live er der en kort resume allerede søndag aften i motorsport week end kl. 21.00 og igen tirsdag er der WTCC magasin kl. 19.00.