Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Pontus tilbage i storform

Danish
Touringcar
Challenge 

25/04/06 

Efter at have holdt sabbat en sæson fra Volvos S60 raceren er svenske Pontus Mörth nu tilbage, og i forbindelse med weekendens officielle DTC testdag viste han at farten er der endnu.
 

Præsentation i Århus
For Sport A teamet, som er Volvo teamets navn i år, startede weekendens program på Store Torv i Århus, hvor hele DTC feltet blev præsenteret for offentligheden, og hvor kørerne måtte en tur på scenen for at give deres bud på den kommende sæson.


Pontus Mörth er optimistisk efter de første testkørsler.
(Foto: Motorsporten.dk)

Pontus Mörth lagde ikke skjul på at det bliver en meget svær sæson, men efter de første testkørsler i Volvo'en er han alligevel optimistisk:
"Selv om det er den samme bil som jeg kørte for et par år siden, så er den blevet udviklet meget siden da, og den kører hurtigere end nogensinde, så en placering i den foreste del af feltet er slet ikke umulig."

Den officielle testdag
Søndag var der officiel DTC testdag på Jyllands-Ringen, som en sidste forberedelse til den kommende weekends åbningsløb.

Her viste Pontus Mörth at både han og Volvo S60'eren er i storform, han var dagen igennem med i den forreste del af fjerde del feltet, der hvor man kæmper om pointene.
Generelt kørte Pontus dagens 7. hurtigste tid, han var kun 0,6 sekund fra den hurtigste kører.

For lige at fortælle lidt om hvor god Pontus' tid var, så oplyste teamchef Kent Bo Steffensen at bilen selvfølgelig er fuldt renoveret, men stadig optræder i 2005 specifikationer!


Pontus Mörth havde dagen igennem god fart i Sport A Volvo S60 raceren.
(Foto: Motorsporten.dk)

Men det var ikke kun i testkørslerne Pontus imponerede, sidst på dagen gennemførte man en runde i det nye kvalifikationssystem - Shoot Out - her satte han i den første af de tre runder en tid der ville have givet ham tredje pladsen totalt, men desværre var dækkene for slidte til at han kunne gentage denne præstation i anden runde, og han sluttede som nummer 11 ud af de 27 DTC kørere der deltog i denne generalprøve på det nye kvalifikationssystem.

"Vi havde forventet at vi ville få det svært på Jyllands-Ringen, men de gode resultater ved testen gjorde disse forventninger til skamme. Vi kørte cirka et sekund hurtigere end tidligere, hvilket beviser at både bilen og teamet fungere som det skal, samt at Pontus Mörth kan levere varen! - udtaler teamchef Kent Bo Steffensen fra Sport A - "nu glæder vi os utroligt til weekenden, og skulle der komme en lille smule regn, så vil det kun være en fordel for os."


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • 30/04/06 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DM
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her