Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

Lillebror med fart i go karten

Go Kart 
21/04/06 

Der bliver snakket meget motorsport omkring middagsbordet i hos familien Sørensen i sydvestjyske Betty Racing, hvor begge knægte - Bo og Christian - er pænt med fremme inden for kartingsporten.
 

En af stjernestunderne er dog, når der skal kikkes Formel 1-løb i fjernsynet. Her har hvert af familiemedlemmerne deres egen favorit.


Motorsport under åben himmel kræver ekstra beskyttelse mod vind og vejr. Christian Sørensen nyder imidlertid at køre i regnvejr.
(Foto: Betty Racing)
- Vi er absolut ikke fuldtids-motorsportsgale, forklarer teamchef Erik Sørensen. - Begge drenge går også meget op i fodbold, som de bruger til at holde sig i god form. Karting er krævende både for psyken og fysikken, fordi go karten er uden nogen som helst affjedring, og samtidig udløses der store centrifugalkræfter i svingene.

Efter et tilvænnings-år i Formel Junior-klassen er lillebror Christian i fuld gang med en spændende 2006-sæson. Første vigtige opgave var premieren i det jysk/fynske mesterskab (JFM), som blev kørt på Vojens Kart Center.

- JFM-premieren blev afviklet under meget vanskelige vilkår, konstaterer vice-teamchef Lone Sørensen. - Føret var meget vådt, og asfalten nåede derfor ikke at tørre op i det kolde vejr. Alligevel var der tæt fight om placeringerne blandt de 32 kørere.

Mor Lone måtte springe til som teamchef, fordi far Erik og storebror Bo i samme weekend deltog i et udenlandsk karting-løb.

- Christian var virkelig flyvende på karting-banen i Vojens, fortsætter Lone Sørensen. - Han vandt således 4 heats ud af 4 mulige, og har nu skaffet sig en flot føring i JFM-serien.


Christian Sørensen måtte sande, at man ikke bliver mester blot ved at køre stærkt på sin næsten-hjemmebane.
(Foto: Betty Racing)

Vejret var ikke blevet væsentligt bedre, da opgaven gjaldt DM-premieren i Formel Junior, som blev afviklet weekenden efter i Roskilde.

- Heldigvis er man ikke mester blot ved at køre stærkt på en enkelt karting-bane, oplyser Christian Sørensen med et lille smil. - Banens udformning har en stor betydning, hvor man skal kunne spotte mulighederne for overhalinger samt de hurtigste ideallinjer. Man står bedst fast på et slidlag af gummi, og her er asfaltens beskaffenhed afgørende for, hvor meget der bliver af dækkene under heatene.

- Inden tidtagningen manglede vi et lille sekund i forhold til de hurtigste i klassen på den 1250 m. lange rundbane, supplerer Erik Sørensen. - Vi fik dog sovet på nogle forbedringer, og i prefinalen kørte Christian sig frem som femmer, hvilket også blev startplaceringen i finalen.

Christian Sørensen gjorde en god figur i finalen, men en konkurrent skubbede den sydvestjyske knægt af banen i den tætte front-fight. Betty Racing nåede derfor ikke hjem over målstregen.


Christian Sørensen kørte uimponeret klassesejren hjem ved JFM-premieren i Formel Junior.
(Foto: Betty Racing)

- Det er selvfølgelig altid surt at kikke på fra sidelinjen, når målflaget falder, afslutter Christian Sørensen. - Men i situationen gælder det om at kikke fremad mod det næste løb. I sagens natur kan man ikke få finalen kørt om.

Næste opgave for Christian Sørensen bliver 2. afdeling af det jysk/fynske mesterskab, som bliver kørt i Himmerland midt i maj.

Betty Racing

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Betty Racing
  •