Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Tom K i mål minus to bolte!

DTM 
12/04/06 

DTMKort tid efter den succesrige start på årets DTM-mesterskab fik Tom Kristensen en overraskende opringning fra sin mekanikerstab. Under gennemgangen af Kristensens Audi A4 i Hockenheims garager viste det sig, at to ud af de tre bolte, der holdt det højre forhjulophæng, var knækket!
 

"Det er rimeligt vildt. Mekanikerne er chokerede over, at bilen holdt hjem, så det gør glæden over de otte point endnu større. Samtidig er jeg lettet over, at jeg besluttede at køre de sidste tolv omgange uden at angribe Bernd Schneider længere. Der er ingen tvivl om, at boltene knækkede, da jeg tolv omgange før mål kørte gennem Sving 1 og hørte en metallisk lyd. Telemetri-udskrifter har vist, at jeg ramte curben i svinget som de forudgående 24 gange. De fleste kørere rammer imidlertid curben for fuldt hug, og naturligvis er den vedvarende belastning hård ved materiellet. Meget tyder på, at samme sving bærer skylden for, at Mattias Ekström måtte udgå med knækket hjulophæng, så her har vi noget at kigge på til de kommende løb. Ellers er jeg generelt meget tilfreds med åbningsløbet. Det er tydeligt, at vi har nærmet os Mercedes, og det lover godt for sæsonen, at vores løbs-pace trods en lavere topfart kunne matche Mercedes på deres hjemmebane," siger Tom K.

Omkring miseren med den nye teamkammerat Heinz-Harald Frentzen mener danskeren, at parret er kommet styrket ud af weekenden.

"Naturligvis havde vi efter sammenstødet i kvalifikationen brug for at tale ud, og det klarede vi mand til mand uden indblanding fra Audis ledelse, selv om pressen taler om, at vi skulle have fået en skideballe af Dr. Ullrich! Oven på det gode løbsresultat, der medførte, at vi nu fører holdmesterskabet, er vi sågar begyndt at tale om, at en samlet sejr bør være inden for rækkevidde. Vi har trods en uheldig start fået vendt situationen til noget meget positivt, og det kunne i øvrigt mærkes på teamet efter løbet. Kan vi bevare den nuværende optimisme og gejst sæsonen ud, kan der være lagt op til noget stort i 2006," mener Kristensen.

Det er i øvrigt anden gang i år, Tom K er heldig/dygtig at få en vingeskudt bil i mål. Også på Sebring mente Audis ingeniører, at det var et mirakel, R10'eren overhovedet kom i mål.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • 09/04/06 - Hockenheim - DTM
  •