Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Indy Lights

Let start til Kolby

Indy Lights 
03/02/01 

Indy LightsKristian Kolby fik en god start på den amerikanske tilværelse. Han har således gennemført den første test for sin nye arbejdsgiver, Conquest Racing. Danskeren kørte gode tider på ButtonWillow-banen.
 

Conquest Racing har satset på den danske kører og håber at kunne etablere sig helt i toppen. Teamet blev etableret i 1997 - pudsigt nok med franskmanden Christophe Tinseau som topkører. Tinseau og Kolby kørte på hold sammen i dette års Le Mans, der dog blev en kort fornøjelse for danskeren. Det var faktisk først sidste år at teamet sikrede sig sin første sejr, hvor brasilianeren Felipe Giaffone vandt i Michigan. Han blev nummer fire i serien og er nu skiftet til IRL-serien. Conquest har været teamet der har været lige efter, men satser i år på at vinde flere løb og dermed give danskeren muligheden for at sikre sig mesterskabet i den amerikanske erstatning for Formel 3000.

Kolby kørte en tid der blev noteret til 54,6 og dette er ikke langt fra banerekorden. Hele testen var dog ikke optimal, sådan som hans far, Hans, oplyser det. Da Kristian skulle forsøge sig på nye dæk, brød gearkassen sammen og dermed blev der ikke mulighed for at sætte en eventuel rekordtid.

"Teamet er dejligt at arbejde sammen med. Min ingeniør kommer fra IRL-serien, og man kan tydeligt mærke hans mangeårige erfaring. Alle ændringer som vi lavede på bilen kunne føles, og de fleste virkede," siger Kristian Kolby efter den første todages test.

Teamet tester videre på den udfordrende Laguna Seca-bane i næste uge.

Benji

Læs mere om:
  • Kristian Kolby
  •