Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Le Mans Endurance Series

Jens Møller og Nicolas Kiesa nummer tre i Tyrkiet

LMES 
09/04/06 

Jens Møller fik den bedst tænkelige start på sit samarbejde med den tidligere Formel 1-kører Nicolas Kiesa. Sammen besatte de tredjepladsen i Istanbul 1000 km, som var det første løb i årets Le Mans Series.
 

"Det er bare fedt at få en international topplacering, for jeg havde slet ikke turdet håbe på, at vi ville få så god en sæsonstart," fortæller en overlykkelig Jens Møller fra Tyrkiet. "Det var lige det resultat, vi havde brug for."

Duoen startede løbet fra ellevtepladsen, men inden der var gået en halv time, havde Nicolas Kiesa fået kørt Lister Storm LMP1-prototypen op på en femteplads, og i resten af løbet lå duoen konstant i top fem, hvor de længe var kandidater til en podieplacering.

"Vi lå og skiftede mellem tredje- og femtepladsen afhængig af pitstoppene, og det kan godt være, at vi manglede to-tre sekunder pr. omgang i forhold til den vindende Pescarolo, men bilen kørte bare som et urværk, og der var ingen problemer," forklarer Jens Møller. "Jeg kom selv til at lave en fejl under et pitstop på grund af en kommunikationsbrist, men de små skønhedsfejl, som vi lavede, havde heldigvis ingen konsekvenser for løbet."

I løbets afsluttende fase lå Jens Møller og Nicolas Kiesa en omgang efter holdet, som endte med at slutte på andenpladsen, men man valgte at holde sin position.

"Vi kunne godt have kommet på omgangshøjde på dem, men der var ikke nogen grund til at presse dem og så komme til at begå en kostbar fejl, for vi havde kun en lille omgangs forspring til holdet på fjerdepladsen," siger Jens Møller, der kun har roser til overens for sin nye teamkammerat.

"Jeg synes virkelig, at Nicolas og jeg går godt i spænd sammen. Han ved godt, hvad der skal til for at køre langdistanceracing, og når han laver pitstops, kan man også godt se, at han har kørt Formel 1 før."

Løbet på Istanbul Park var i øvrigt planlagt til at skulle have varet seks timer. Imidlertid fik de tyrkiske arrangører problemer med benzinforsyningerne, og derfor blevet løbet reduceret til fire timers varighed.

Resultat af Istanbul 1000 km:

1. Emmanuel Collard/Jean-Christophe Boullion, Pescarolo C60, 134 omgange
2. Juan Barazi/Jean-Philippe Belloc/Michael Vergers, Courage C65, 128 omgange
3. Jens Møller/Nicolas Kiesa, Lister Storm LMP1, 127 omgange
4. Bob Berridge/Gareth Evans/Peter Owen, Lola B06/10-AER, 127 omgange
5. Marc Rostan/Pierre Bruneau, Pilbeam Judd, 125 omgange

Næste løb:
14. maj, Spa 1000 km, Spa Francorchamps (Belgien).


Læs mere om:
  • 09/04/06 - Istanbul Park - LMES
  •      ASETEK SIMSPORTS