Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Tom Kristensen fik sin revanche

DTM 
09/04/06 

DTMÅrets første DTM-løb på Hockenheim blev en overraskende succes for Audi og Tom Kristensen. Danskere startede sammen med teamkollegaen Heinz-Harald Frentzen fra startpositioner som nummer ni og otte, men sluttede på de to podiepladser efter vinderen Bernd Schneider i Mercedes.
 

De to Audi-kørere havde ellers gjort det svært for dem selv efter lørdagens kvalifikation, hvor de var kørt ind i hinanden og havde ødelagt alle chancer for at starte længere fremme på Hockenheim, der traditionelt er en Mercedes-bane. Men på et møde lørdag aften var alle stridigheder blevet bilagt, og efter et superløb kunne Tom Kristensen se tilbage på sin hidtil bedste løbsindsats i DTM på den tyske Formel 1-bane.

"At blive nummer to her er som at få årets første julegave. Jeg er supertilfreds, for min Audi A4 kørte perfekt, og havde det ikke været for en mindre påkørsel af curben i Sving 1 en halv snes omgange før mål, havde jeg måske kunnet presse Bernd Schneider," analyserer Kristensen. Nordjyden havde noget at have sin optimisme i. Efter en meget urolig start blev han klemt inde og røg helt ned på en 13.-plads, men efter to omgange var han fremme som nummer otte. Da de første pitstops blev indledt, blev Kristensen længe ude og hentede sekund efter sekund på de foranliggende. Før anden pitstoprunde lå kun Bernd Schneider foran, og Tom K havde i forhold til den første omgang hentet næsten ti sekunder på tyskeren.


Tom Kristensen fik en flot start på DTM-sæsonen, da han med en andenplads på Hockenheim kørte sig syv pladser frem og nu er Audis bedste kort i mesterskabet
(Foto: DTM)

"Jeg var nede på at have under tre sekunder til Bernd, da jeg ramte curben, og det sagde "klonk" i styretøjet. Mit rat blev slået en tredjedel skævt, så jeg løbet ud havde en noget alternativ håndstilling. Herefter kørte jeg primært på at få bilen hjem, og det lykkedes heldigvis," siger Kristensen fra Hockenheim.

Psykologisk var det yderst vigtigt for danskeren at komme godt fra start. Sidste år røg han af banen i første løb og haltede resten af sæsonen efter de førende i mesterskabsstillingen. Nu ser han ud til at være Audis bedste kort i kampen om titlen, ikke mindst fordi den tidligere DTM-mester, Audi-kollegaen Mattias Ekström udgik i dette års debutløb.

Desuden kan Tom Kristensen glæde sig over, at han sammen med Frentzen nu fører årets holdmesterskab.

Læs mere om løbet på Hockenheim

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • 09/04/06 - Hockenheim - DTM
  •