Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Bridgestone Presents The Champ Car World Series Powered by Ford

Champ Car 2006

CCWS 
07/04/06 

Eurosport er klar til endnu en spændende sæson med Champ Car
På søndag startes Champ Car World Series sæsonen igen på Long Beach Californien, et klassisk løb som har været en del af serien siden 1986. Banen var tidligere vært for formel 1 i årene 1976 til 1983.
 

Sidste år vandt mesteren Sebastian Bourdais foran Paul Tracy. Vores Danske Ronnie Bremer sluttede i hans første Champ Car løb på en flot 7 plads.

Der er lavet en del om på både teams og baner til i år, rent teknisk er der ikke de store ændringer, men det forventes der at komme til sæsonen 2007, så det bliver nok sidste år med den nuværende Champ Car World Series.

Løbskalenderen ser således ud for 2006:

9 April Long Beach, California - Gadeløb
13 Maj Reliant Park, Houston # - Gadeløb
21 MajMonterrey, Mexico - Baneløb
4 Juni Milwaukee - Oval
18 Juni PIR, Portland - Baneløb
25 Juni Cleveland - Gadeløb
9 Juli Toronto, Canada - Gadeløb
23 Juli Edmonton, Canada - Gadeløb
30 Juli San Jose - Gadeløb
13 August Denver - Gadeløb
27 August Montreal, Canada - Baneløb
24 September Road America # - Baneløb
15 Oktober Ansan, Sourth Korea # - Gadeløb
22 OktoberSurfers Paradise, Australia - Gadeløb
12 November Mexico City, Mexico - Gadeløb

(# Nye baner)

Der er tilmeldt 9 teams og alle teams har faktisk ikke endnu helt offentlig gjort deres hold, men det ligger desværre helt fast at Ronnie Bremer, ikke skal køre hos CTE Racing - HVM. Bremer er dd. i USA hvor der forhandles om de få ledige pladser.

Den dobbelte vinder Sebastian Bourdais F. går klart efter at slå en attraktiv rekord, for ikke siden Ted Horn i slutningen af 40.erne vandt 3 mesterskaber i træk, har nogen kunne gøre kunsten efter.

Team Oversigt:

Newman/Haas Racing
1. Sebastian Bourdais F.
2. Bruno Junqueira BR.

Et af de mest vindende teams i Champ Car har nok haft lidt af et luksus problem at skulle vælge mellem Junqueira og Oriol Servia. Servia erstattede Junqueria sidste år efter hans uheld ved Indy 500 og det gjorde han faktisk så godt så han sluttede på en 2. plads i mesterskabet.
Det er vanskeligt at finde nogen der reelt kan slå Bourdais og Junqueira.

RuSPORT
9. Justin Wilson GBR.
10. A.J. Allmendinger USA.

Teamet er uændret fra 2005, og faktisk har Wilson som sluttede 3. i mesterskabet været eneste kører som ved de sidste test har været i stand til at true Bourdais og Junqueira.
Allmendinger var tæt på sin første sejr i 2005, efter at han blev årets rookie i 2004. Men han er hårdt presset af sin team kammerat, som gang på gang er hurtigere.

Forsythe Championship Racing
3. Paul Tracy CAN.
7. Mario Dominguez MEX.

Andet team som er uændret fra 2005, Tracy kæmper med en beslutning om hans fremtid Champ eller NasCar?. Men ingen tvivl om at Tracy vil kæmpe for en oprejsning fra sidste års skuffende sæson.
Dominguez udvikler sig positivt efter hvert løb, især hans måde at overhale, ser ud til at blive bedre.

CTE Racing - HVM
4. Nelson Philippe F.
14. Dan Clarke GBR.

Set med danske øjne, nok ikke lige den bedste besætning, der blev desværre ikke plads til mega talentet Ronnie Bremer, Briten 22 årige Clarke tidligere Britisk formel Ford mester vippede for nyligt Ronnie af.
Nok ikke et team vi kommer til at se i toppen denne sæson.

Dale Coyne Racing
19. Christiano da Matta BR.
11. Jan Heylen B.

Teamet der sidste år fik stor succes, med Ronnie Bremer, har i år fået den tidligere mester fra 2002 Da Matta. Hvilket indikere hvor hård konkurrencen er, om de få ledige sæder.
Ingen tvivl om at Da Matta med sit talent og erfaring kan tilføre teamet, fart og stabilitet, men det bliver nok ikke et top team.
Der har været et nærmest lokal opgør mellem Belgien og Holland, om den sidste plads og beslutning mellem Heylen og Pastorelli er taget, efter 4 test kørsler er valget faldet på Belgieren 25 årige Jan Heylen Europa mester 2005 i Reanualt Megane cup.

MI-Jack Conquest Racing
27. Andrew Ranger CAN.
34. Charles Zwolsman HOL.

Kun 19 årige Ranger debuterede sidste år I Champ Car, med mere eller mindre succes, sluttede 10. samlet og 2.er i Rookie mesterskabet kun 1 point foran Bremer.
Ranger har en løb til løb aftale og der arbejdes især, for sikker deltagelse i de Canadiske løb.
Super Hollænderen 26 årige Zwolsman vandt imponerende Toyota Alantic i 2005, og det bliver ikke hans første Champ Car løb, allerede i sidste afd. i Mexico 2005, deltog han med en 13 plads.

PKV Racing
6. Oriol Servia SP.
12 Jimmy Vasser USA.
20 Katherine Legge GBR.

25 årige Legge har virkelig imponeret team medejer Kevin Kalkhoven, efter hendes overbevisende indsats i Toyota Alantic sidste år, hvor hun vandt hele 3 afd. og sluttede på en flot samlet 3 plads.
Teamet har offentlig gjort at de giver Legge en langtids kontrakt, så hun langsomt kan forbedre sig. Grand old Vasser er i 7 sind om hans fremtid, men den 40 årige mester fra 1996 har bebudet at det bliver hans sidste sæson på asfalten.
Servia var tæt på at skulle være med i et 3 bils Newmann/Haas team, men teamet kunne ikke finde økonomi, og så var PKV hurtige til at fange den talentfulde Spanioler.
Servia kunne være et godt bud på en trussel mod Bourdais og Junqueira.

Team Australia
5. Will Power AUS.
15. Alex Tagliani CAN.

Efter Zarnardi´s success i WTCC, er det en lettet Tagliani vi ser i fremtiden, der er ingen tvivl om at ulykken fra 2001 på Lausi ring, har fyldt meget for stakkels Tagliani.
Som et af de få team´s holdt de længe fast i Reynard chassis og havde derfor en del test med Lola i 2005, men ingen tvivl om at den 33 årige "TAG" vil komme på podiet i år, for med 5 sæsoner i Champ Car er han en af feltets mest rutinerede.
Power er gennem Engelsk formel 3 og World serie by Renault kommet til Champ Car, med debut sidste år på hjemmebanen Surfers Paradise. Har fået en 3 års kontrakt, måske pga. forbindelser til teamets ejere som alle er Australske forretnings mænd

Rocketsports Racing
8. Antonio Pizzonia BRA.

Team ejer Paul Gentilozzi arbejder kraftigt for at opbygge et Team Brazil præcis som Team Australia. Lykkedes det vil teamet senere blive fuldtallige med endnu en Brasilianer og det bliver højst sandsynligt ex. F1 kører 27 årige Enrique Bernoldi.
Pizzonia er 25 år, mange gange Brasiliansk mester i go-kart og europa mester i 1999 i Formel Renualt. Har kørt F1 for Jaguar og som afløser for Ralf Schumacher i Williams i 2004.
Det bliver spændende og følge Rocketsport og Pizzionia, teamet vandt med Timo Glock, Rookie mesterskabet i 2005. Timo har forladt Champ Car til fordel for et sæde hos BCN i GP2.


15 spændende og dramatiske løb er i vente, fremtiden er uvis, en forhåbentlig sammensmeltning af IRL og Champ Car er på tale. Lola chassis er på vej ud til fordel for Panoz DP01.
Presset fra 5 nye meget talentfulde kørere er stort og kan påvirke beslutningerne for de gamle drenge Tracy og Vasser.
Ronnie Bremer kæmper stadig om et sæde.
Alt kan ske!

EUROSPORT vil være på pletten med masser af live tv både på Eurosport 1&2.
I studiet som guider sidder Bo B Nielsen og Peter Måløe.

Allerede på søndag d. 9 april starter sæsonen kl. 22.00.

Eurosport
Peter Maaløe

Læs mere om:
  • 09/04/06 - Long Beach - CCWS
  •