Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Australiens GP - Williams preview

Formel 1 
29/03/06 

Williams var udsat for lidt af en skuffelse i Malaysia da Rosbergs motor gik op i røg. Cosworth har rettet fejlen, men hvad venter der ellers?
 

Williams øjner ny luft. Efter at være kommet ud af samarbejdet med BMW, åbner der sig nye muligheder for teamet. I år har man skiftet BMW motoren ud med Cosworths. Bortset fra Rosbergs uheld med motoren i Malaysia har Cosworth motoren vel præsteret det den skulle. Men hele pakken skal fungere og det arbejdes der på. Siden det seneste GP har testkørerne Alex Wurz og Karthikeyan testet på Valencia banen i Spanien. Udover de sædvanlige dæktests, så har teamet været fokuseret på at få afprøvet ændringerne i Cosworth motoren. Men også andre mekaniske dele er blevet testet, både nye som "gamle". Efter testen er der store forhåbninger i teamet forud for det australske GP.

Det setup man testede i Valencia har selvfølgelig været rettet mod Albert Park. Banen kræver en utrolig god balance i bilen, og det har man arbejdet hen imod. Både Webber og Rosberg får nye motorer i bilen denne gang. Måske også nødvendigt fordi banen faktisk kræver en god del drejningsmoment frem for de ekstra kilometer i topfart. V8 motoren mangler drejningsmoment i forhold til de tidligere anvendte V10 motorer.


Der er store forhåbninger hos Williams denne gang
(Foto: Williams F1)

Mark Webber glæder sig til at køre på sin hjemmebane foran sit hjemmepublikum. Det er altid noget specielt for ham at køre her. Rosberg kommer derimod til Albert Park for første gang. Det kan blive lidt af en oplevelse. Det bliver kun kørt race på banen når Formel 1 cirkuset kommer til byen. Det betyder en "grøn" bane som først skal køres ren og dernæst kommer gummiet i asfalten. Dvs. at banen forandrer sig væsentligt både fredag og lørdag, så Rosberg får sit at se til. Men det bekymrer ham ikke så meget. Nogenlunde det samme var tilfældet for ham i GP2 serien i sidste sæson. Til fordel for alle teams, så gør tidspunktet at der sandsynligvis vil være lidt koldere i Melbourne end ellers i og med at løbet er flyttet længere hen i det australske efterår. Det gavner motorerne især. Bl.a. derfor har Williams teamet visse forhåbninger for det australske GP.

Dons

Læs mere om:
  • 02/04/06 - Albert Park - Formel 1 - FIA F1
  •