Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Formel 1 på hovedet

Formel 1 
30/03/06 

Optakt til Australiens Grand Prix
Den kommende weekend skal de 22 Formel 1 racere klistre sig fast på undersiden af planeten, når det går løs i Albert Park. I årets to første løb har Renault været dominerende, og det franske team vandt også det sidste løb, der blev kørt derned på undersiden af Jorden.
 

For spændingens skyld kunne det nok være interessant hvis en anden bill, end en af de blå-gule Renault racere vandt løbet. Godt nok har det franske team haft en perfekt start på sæsonen, hvor de, primært, har undgået at begå fejl.

Men andre teams har også vist tænder. McLaren har vist dem, men indtil videre har de dog ikke bidt videre hårdt. Montoya har kørt to anonyme løb, mens Raikkonen som sædvanligt har været ramt af uheld. Også Honda har vist tænder, men heller ikke her kan man sidde at der har været meget kraft i biddet. Button har vist gode takter, men har ikke været i stand til at kæmpe med om sejren.

Ferrari viste at deres tænder var blevet hvæsset til sæsonen, ved premieren i Bahrain, men i Malaysia virkede den stejlende hingst mere som en børnevenlig pony. Men alt er muligt og ingen af disse fire teams skal afskrives inden løbet i Australien. McLaren skylder i særdelshed en god indsats, mens Ferrari stadig til en vis grænse kan leve på indsatsen fra Bahrain.

Williams har også vist sig betydeligt mere konkurrencedygtige end de gjorde sidste sæson. Webber og Rosberg virker som et stærkt hold. Løbet i Malaysia sluttede dog i røg og damp for dem begge, men til Australien har de nye motorer i ryggen. Det skal under alle omstændigheder blive spændende at følge deres interne duel, der godt kan gå hen og blive en hård kamp.

BMW havde et godt løb sidst, begge biler lå til point, indtil Nick Heidfeld måtte udgå med en defekt motor. Villeneuves bil holdt hele vejen hjem og den gamle verdensmester fik en god placering. Om BMW fortsætter i den rigtige, skal blive spændende at se.

Men løbet på søndag må stadig formodes at blive et opgør mellem Renault, Ferrari og McLaren. Honda har vist styrke, men spørgsmålet er om de stærke nok, hvis de tre store for alvor ruller sig ud.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • 02/04/06 - Albert Park - Formel 1 - FIA F1
  •