Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Australiens GP - BMW preview

Formel 1 
26/03/06 

BMW har fulgtes med et par andre teams til Paul Ricard banen i Frankrig for at teste. Får Heidfeld og Villeneuve udbytte af sidste uges test?
 

2 points har BMW fået kørt hjem i årets første 2 GP'er. Villeneuve har stået for dette resultat. Måske ikke helt fortjent at det lige er ham, men han har kørt konstant i begge GP'er i år. Dog udgik han af det første hvor motoren sagde stop. Men på Sepang banen fik han kørt raceren ind på én syvende plads.


Villeneuve har scoret pointene hidtil i år
(Foto: BMW)

Det var også et race hvor man så at BMW havde fået mere fart i bilerne. Det er så også det at man har arbejdet videre på under testen på Sepang. Man er for så vidt tilfreds med bilerne, men der udvikles til stadighed på dem. BMW har lige som stort set alle andre teams erfaret, at udviklingstiden og i særdeleshed testtiden med de nye V8 motorer har været for kort. Konceptet med V8 motorer kan man diskutere, men basis er ens for alle med bl.a. den samme vinkel mellem cylinderrækkerne. Som det ser ud pt. er det ikke alle ingeniører der har ramt det helt rigtigt endnu.


Heidfeld har kørt stærkt men har endnu ingen point
(Foto: BMW)

BMW ser derfor det første år under det nye reglement som et udviklingsår - både når det chassis og motor. Og det gør man noget ved. Både i München og Hinwill arbejdes der på højtryk. Vi vil derfor se løbende udviklinger på bilen som helhed.

For kørerne er det med en lidt underlig fornemmelse man tager til Australien. Det australske har i det sidste tiår været åbningsløbet i kalenderen. Men ikke i år. Melbourne har været vært for Commonwealt Games og har derfor fået flyttet løbet. Gensynsglæden med den lidt tilbagelænede australske livsstil er stor. Begge kørere oplever Australien som noget specielt. Den lidt vanskelige bane må dog ikke være det store problem for kørerne der begge har mange løbs erfaringer herfra. Dog ikke altid med det samme team, men det må betragtes som en fordel. Stabilitet og en højere gennemsnitsfart er hvad man håber på hos BMW teamet.

Dons

Læs mere om:
  • 02/04/06 - Albert Park - Formel 1 - FIA F1
  •