Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Malaysias GP - McLaren preview

Formel 1 
16/03/06 

McLaren har ligesom noget at indhente i Malaysia. Raikkonen skal endnu længere frem, og så skal Montoya finde rytmen i bilen.
 

Ingen tvivl om at McLaren har en hurtig bil. Det så vi også sidste år. Men man skal have lavet om på den kedelige vane med at Raikkonen skal starte bagerst i feltet, og køre sig hele vejen op gennem feltet. Man må sige at, dét er han efterhånden blevet verdensmester i. I det øjeblik teamet giver ham en bil der kan holde, ja så er han med helt fremme og duellere direkte med Alonso, Schumacher, Button og de andre. Montoya havde visse problemer med bilen i Bahrain. Han klagede efter løbet over dårlig balance og andre ting. Men er han ikke selv med til at lave sit setup?


Raikkonen vil gerne stå i midten
(Foto: Daimler-Chrysler)

Hos teamet er man ret optimistiske. Kvalifikationsformatet har man lært af og fået styr på. Samarbejdet med Michelin forventer man sig meget af. Grand Prixet i Bahrain bekræftede de erfaringer man har haft med bilen under de seneste tests - den er altså hurtig. Kan den holde, er McLaren nogen man skal regne med. Motormæssigt er man også godt med. Dog er der en vis dårlig skjult bekymring om belastningsgraden i netop Malaysia. Der køres altså rigtig længe med fuld gas. Man har da også en anden køleluftindtag på bilerne i Malaysia for at få den bedst mulige køling til motorerne, som her belastes hårdere end tilfældet var i Bahrain.

Kørerne er klar. De har opholdt sig i Malaysia næsten hele ugen siden afrejsen fra Bahrain og er akklimatiserede. Montoya mener at modsat Bahrain, så passer Sepang meget bedre til hans kørerstil. Raikkonen håber næsten kun på at han undgår tekniske uheld denne gang, så skal han nok gøre sit til at McLaren får et godt resultat på Sepang banen. De konkurrerende teams skal nok holde øje med McLaren bilerne denne gang.

Dons

Læs mere om:
  • 19/03/06 - Sepang - Formel 1 - FIA F1
  •