Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Alonso vandt løbet i pitten

Formel 1 
13/03/06 

Sølle 1,5 sekund gør en forskel!
Der var ikke meget forskel på Fernando Alonso og Michael Schumacher i gårsdagens Grand Prix i Bahrain. Det kunne ligeså godt have været faldet ud til fordel for den tyske Ferrari-kører - hvis de havde været lidt hurtigere i pitten.
 

Det blev helt tydeligt efter at Alonso efter sit sidste pitstop på 39. omgang lige kunne kile sig ind foran Ferrari-køreren og dermed sikre sig føringen og i sidste ende sejren. Men kigger man på tiderne i forbindelse med pitstoppene var det Renault der havde lidt mere overskud end Ferrari.

Det første pitstop til Michael Schumacher faldt på 15. omgang og tog 27,009 sekunder. Fire omgang senere kom Alonso til sit første stop og gjorde det 0,407 sekunder hurtigere. Det sidste og afgørende stop faldt for tyskerens vedkommende på 36. omgang, og det varede længere end det første - 27,374. Det er nok her han taber løbet, eftersom Alonso (der så også skulle tanke mindre) udførte sit sidste pitstop helt perfekt i tiden 26,220. Alt i alt brugte Alonso 1,5 sekunder mindre tid på at få dæk og benzin på sin Renault - tid som i sidste ende lige præcis var nok til at få snuden foran Ferrari'en.


Strategien faldt ikke ud til de ellers stærke mestre i den disciplin - slået med 1,5 sekund af Renault
(Foto: Bridgestone)

Benji

Læs mere om:
  • 12/03/06 - Sakhir - Formel 1 - FIA F1
  •      ASETEK SIMSPORTS